Рожденикът Кака: Уникална комбинация от харизма и умения (ВИДЕО)


Рожденикът Кака: Уникална комбинация от харизма и умения (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

4358 0

На днешната дата (22 април) през 1982 година се е родил един от най-харизматичните футболисти в цялата история - бразилецът Кака. Подобно на своя сънародник Роналдиньо, той също не сваляше усмивката от лицето си и радваше привържениците с магичните си отигравания. Утвърдил се е сред най-класните играчи за века, а в пика на своята кариера дори можеше да спори за званието "Най-добър футболист в света".

Рикардо Изексон дош Сантош Лейте, както е цялото му име, е бил част от отборите на Сао Пауло, Милан, Реал Мадрид и Орландо, като безспорно най-добрите му години бяха в Милан. Как има близо 100 мача за националния отбор на Бразилия (92) в периода 2002-2016 година, като в тях е вкарал 29 попадения.

Дебютира за "Селесао" през 2002 година, когато е част от състава на тима, спечелил Световното първенстов по футбол. С Бразилия печели още Купата на Конфедерациите през 2005 и 2009 година, като при втория случай е обявен и за най-добър играч на турнира.

Периодът между 2006 и 2009 година е най-успешният в кариерата му, като именно тогава е привлечен от Реал Мадрид и се превръща в поредния "галактикос" в тима. Насладете се на компилация от най-добрите отигравания в кариерата му чрез видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички