Рио Фърдинанд защити Кристиано Роналдо за решението му да премине в Ал Насър


Рио Фърдинанд защити Кристиано Роналдо за решението му да премине в Ал Насър
Снимка: Getty Images

1365 0

Рио Фърдинанд сподели, че критиките, насочени към Кристиано Роналдо относно преминаването му в Саудитска Арабия, са примесени с лицемерие, като специалистът прави сравнения с времето, когато други велики играчи от Висшата лига са се преместили в развиващите се футболни нации.

Фърдинанд вярва, че фактът, че Роналдо се е преместил в Саудитска Арабия, а не в Съединените щати, означава, че той е бил изправен пред повече критики от други велики играчи във Висшата лига, чиито кариери са залезли в по-малко конкурентна среда.

Говорейки по подкаста Vibe with FIVE, бившият защитник каза: " Беше страхотно да видя Дейвид Бекъм, Франк Лампард, Уейн Рууни, Стивън Джерард, страхотно беше да ги видя да отидат в Америка. Какъв начин да завършат кариерите си, да получат страхотни пари, да отидат в лига, която не е толкова конкурентна, те са го заслужили, спечелили са си правото.

Това е всичко, което видях в медиите. Но тъй като това е Саудитска Арабия, това е позор, това е тъжно. Пусни човек да си отиде и да живее, остави човека да си отиде и да му се наслади. Това е ново приключение. Той води семейството си, за да изпита нова култура. "

Фердинанд добави: " Всяка страна в света има своите проблеми, така че Америка има по-малко проблеми от Саудитска Арабия, нали? Но е добре всички тези играчи да отидат в Америка. Нека ги оставим да отидат в Щатите и да имат година на лебедова песен и просто да я захвърлим.

Не ми харесва, че не чуваме този тип разговори. Не работи. Всички трябва да бъдат третирани еднакво. На всеки друг играч, който е отишъл в по-малко конкурентна лига, за да прекрати кариерата си, е казано, че са спечелили правото. Никой човек на планетата не би спечелил правото повече от този човек."

Въпреки всички проблеми на Кристиано Роналдо с Манчестър Юнайтед, "червените дяволи" го включиха в календара си за 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички