Мениджърите от Висшата лига на среща с шефа на съдиите заради ВАР


Мениджърите от Висшата лига на среща с шефа на съдиите заради ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

1062 0

Мениджърите на клубовете от Висшата лига ще се срещнат с шефа на съдиите в Англия Майк Райли, за да обсъдят употребата на системата за Видео асистент рефер, която бе въведена в първенството от началото на този сезон.

Миналата седмица Райли се е срещнал с мениджърите на клубовете от южната част на страната, а през тази предстои да се види и с тези от севера, като се очаква да бъде обсъдено дали съдиите от Висшата лига да започнат да се консултират с монитор до терена, за да взимат своите решения.

Този метод се прилага във всички страни, в които е въведен ВАР, освен в Англия, където екип от съдии в Стокли Парк в Западен Лондон преглежда повторенията и взима крайното решение. Проблемно до момента е и правилото, че ВАР може да променя само решения на главния съдия, които се определят като "явна и очевидна грешка", което поражда субективизъм.

В последния кръг на Висшата лига ВАР отново създаде доста спорове, като гол на Роберто Фирмино за Ливърпул срещу Астън Вила бе отменен за засада, която дори след повторенията и начертаната от ВАР графика изглеждаше спорна, основателни претенции за дузпа на Манчестър Юнайтед срещу Борнемут бяха подминати, тъй като ситуацията не бе "явна и очевидна грешка", а в мача между Евертън и Тотнъм игра с ръка на Деле Али в наказателното поле на "шпорите" не бе преценена като дузпа, като решението на ВАР отне повече от три минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички