Висшата лига и Борда на съдиите предвиждат крехка промяна във ВАР


Висшата лига и Борда на съдиите предвиждат крехка промяна във ВАР
Снимка: Getty Images/Gulliver

1448 0

Клубовете от Висшата лига и Борда на съдиите (PGMOL) се съгласиха да направят промени във ВАР, но те далеч не покриват мащабите, в които се очакваха да бъдат промените. Новотовъведение, което се предвижда, е свързано с феновете, които ще получат допълнителна информация относно проверките по стадионите.

ВАР бе основна тема на срещата на собствениците в четвъртък и след продължителни разговори, Премиършип и PGMOL склониха да подобрят постоянството при решенията, ускорявайки процесите и увеличавайки комуникацията с привържениците. Шефът на съдиите Майк Райли адресира клубовете и прие, че системата се нуждае от подобрение.

Бе решено, че феновете по трибуните ще получат по-подробна информация относно проверките – включително и относно това какво точно проверява ВАР. Например, според новите правила, съобщение ще се появява на големите екрани, което гласи „Проверка за дузпа – вероятна игра с ръка“, вместо само „Проверка за дузпа“. Мониторите на страничните линии ще продължат да бъдат използвани пестеливо във Висшата лига.

А за какво призова Юрген Клоп във връзка с ВАР - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички