Реал Мадрид ще бори кризата с опит за нов трофей, с който да дръпне още повече пред съперниците


Реал Мадрид ще бори кризата с опит за нов трофей, с който да дръпне още повече пред съперниците
Снимка: Getty Images

922 0

Тазгодишното Световно клубно първенство на FIFA навлиза в своята решаваща фаза, като вече е ясен и първият финалист. Това е Ал Хилал, който изненадващо се наложи с 3:2 над бразилския Фламенго на полуфиналите в надпреварата.

Тази вечер на сцената излиза и големият фаворит Реал Мадрид, като очакванията към "белия балет" са огромни. Съперникът на състава на Карло Анчелоти ще е Ал Ахли.

Египетският Ал Ахли има задачата да спре тима на Карло Анчелоти, след като вече победи Окланд Сити и Сиатъл Саундърс в Мароко. Добрата новина за треньора на Ал Ахли Марсел Колер е, че няма кадрови проблеми. Не така стоят нещата при Анчелоти.

Звездата на “кралския клуб” Карим Бензема пропуска надпреварата заради контузия, като същото може да се каже за Тибо Куртоа, Едер Милитао, Ферлан Менди и Еден Азар. Моментната форма на Реал също е колеблива - те загубиха точки в два от последните си три двубоя в Ла Лига.

"Световното клубно е много важно събитие. Означава, че сме се справили добре. Много сме развълнувани да играем в страна, в която имаме много фенове", заяви Анчелоти преди двубоя. При триумф на тазгодишното издание Реал Мадрид ще дръпне още повече пред съперниците си по брой титли.

До този момент "белия балет" е печелил 4 пъти Световното клубно първенство през 2014 г., 2016 г., 2017. и 2018 г. През тези години Реал победи последователно Сан Лоренцо, Кашима Антлърс, Гремио и Ал-Аин. Зад Реал в класацията са Барселона с 3 трофея, Коринтианс и Байерн (Мюнхен) с 2.

А защо Световното клубно и изключително важно за Карло Анчелоти - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички