Реал Мадрид мина и през Ал Аин за четвърта титла от Световното клубно първенство


Реал Мадрид мина и през Ал Аин за четвърта титла от Световното клубно първенство
Снимка: Getty Images/Gulliver

5016 0

Отборът на Реал Мадрид спечели четвъртата си титла от Световното клубно първенство, след като се наложи над Ал Аин с 4:1. Домакините на турнира играеха свободно, но не можеха да се противопоставят на европейския клубен шампион.

Лука Модрич откри резултата с красив удар от разстояние, а Йоренте и Рамос също бяха точни, като в края на срещата Ал Аин си отбелязаха и автогол. Шиотани пък вкара почетното попадение за своя отбор.

Срещата започна отлично за Реал Мадрид с по-настоятелна игра и това даде резултат след 15' игра. Лукас Васкес напредна от дясно и върна към Карим Бензема. Френският голмайстор бе затворен от двама и за това върна към Лука Модрич, който с фалцов удар откри - 1:0.

До края на първата част логично играчите на Сантиаго Солари контролираха случващата се на терена в Абу Даби. Атакуващото трио на тима създаваше опасностите пред вратата на Еиса, но до втори такъв не се стигна преди почивката.

Втората част част премина под пълната диктовка на Реал Мадрид. В 60' Йоренте отбеляза красив гол с удар от воле по земя и удвои аванса на тима си.

12' преди края на срещата защитата на Ал Аин изпусна Серхио Рамос в наказателното поле при изпълнение на корнер и капитанът на тима се разписа с глава за 3:0.

4' преди края на срещата домакините на турнира стигнаха до почетно попадение. Каземиро извърши нарушение и при центрирането от свободен удар Шиотани бе точен - 3:1. В самия край на срещата пък Надер си вкара автогол и така бе оформен крайният резултат - 4:1.

СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан,  Марсело, Кроос, Модрич, Йоренте, Лукас, Бейл, Бензема

Ал Аин: Еиса, Шиотани, Файез, Ахмед, Ахмад, Ал Джабери, Абдулрахман, Думбиа, Кайо, Ел Шахат, Берг

Преди мача

Реал Мадрид започна участието си от 1/2-финалите в турнира. Там европейският клубен шампион победи японския Кашима с 3:1 и ще се бори за четвърто злато в надпреварата. 

Домакините от Ал Аин пък ще могат да се радват на подкрепа на своя собствен терен. Азиатският тим се класира до битката за отличието след изпълняване на дузпи както срещу Есперансе Тунис, а след това и след гръмкия успех над шампиона от Копа Либертадорес Ривър Плейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички