Разследват целия белгийски футбол за корупция и черно тото


Разследват целия белгийски футбол за корупция и черно тото
Снимка: Getty Images

1556 0

Белгийската прокуратура състави списък от 56 футболни функционери и компании, които са заподозряни за участие в корупционни схеми и различни машинации за усвояване на пари. В последните 3 години прокуратурата разследва местния футбол в операцията "Чисти ръце".

В списъка са имената на ръководители на шест клуба от местната Про Лига: Брюж, Гент, Шарлероа, Гент, Котрайк и Стандард Лиеж. Освен това заподозрени са бившите директори на Андерлехт, Генк, Мехелен, Остенде, Левен и Васланд-Беверен.

Всички те са сътрудничали с двамата водещи футболни агенти в страната Арно Баят и Деян Велкович, за които се смята, че са давали подкупи при различни трансферни операции. Информацията е била предоставена от самия Велкович, който се е съгласил да сътрудничи.

Освен това са разследвани съдиите Себастиан Делферер и Барт Вертентен. Двамата са заподозрени в участие в уговорени мачове. Други обвиняеми са бившият треньор на Андерлехт Иван Леко, треньорът на вратарите на белгийския национален отбор Ервинг Леменс, треньорите Яник Ферейра, Питер Мейс и др.

Очаква се делото да бъде предадено на 27 януари за разглеждане на материалите, след което да се определи кои от обвиняемите ще бъдат оправдани и срещу кои разследването ще продължи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички