Недопустимо и грозно: Британскатa медия BBC мина моралните граници с Кристиан Ериксен


Недопустимо и грозно: Британскатa медия BBC мина моралните граници с Кристиан Ериксен
Снимка: Getty Images

29985 0

Целият свят бе разтърсен от инцидента, който се случи по време на Европейското първенство по футбол. Футболистът на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена и бе в критично състояние, но за щастие на всички бе стабилизиран, откаран извън стадиона и вече няма риск за живота му.

В минутите на неяснота и адско притеснения, в които социалните мрежи гръмнаха от молитви и съобщения в подкрепа на Ериксен, популярната британска телевизия BBC направи нещо недопустимо и грозно и тотално прегази моралните граници.

Камерите на телевизията показваха самия Ериксен на земята, както и неговата съпруга, която бе изпаднала в изключително тежко състояние и плачеше неутешимо.

За всяка медия важи правилото, че не трябва да излъчва кадри или звукозапис на хора, които са в спешни и подобни ситуации, които са жертви на инциденти на лична трагедия или дори публична трагедия. Това нарушава наплно неприкосновената лична свобода, още повече, че не е получено личното разрешение.

Екипът на SportLive.bg на първо място изказва подкрепа към Кристиан Ериксен и пожелания за възможно най-скорошно възстановяване. Въпреки че предпочитаме да се концентрираме върху постъпки като тази на невероятния начин, по който Дания "защити" Ериксен от камери и погледи, нямаше как да подминем тази проява на популярна и медия като ВВС.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички