Разказ от първо лице: Как хванаха вратаря на Аякс Андре Онана с допинг?!


Разказ от първо лице: Как хванаха вратаря на Аякс Андре Онана с допинг?!
Снимка: Getty Images/Guliver

4085 0

На 10 юни тази година вратарят на Аякс Андре Онана получи наказание от 12 месеца, наложено от УЕФА, тъй като в негова кръвна проба бяха открити следи от забранени вещества.

Впоследствие Централата промени решението си и възстанови състезателните му права след точно половин година, тъй като сметна, че постъпката на 25-годишния камерунец е била неумишлена.

Андре Онана вече се завърна на терена и днес говори пред испански медии, за да разкаже повече за целия случай:

"Пристигнахме след равенството 2:2 с Аталанта обратно в Амстердам (б.р. - 27-28 октомври 2020 г.). Аз се събудих със сериозно главоболие и отидох да пия лекарство, което бе предписано от лекаря на жена ми. Тя беше родила току-що и го взех случайно. В същия ден правих антидопингов контрол", заяви стражът.

"Месец по-късно бях в Камерун, когато ми съобщиха, че съм дал положителна проба. Съобщих на лекаря, че нещо не е наред и не знам какво се случва. Тогава жена ми ми каза, че тези хапчета ѝ ги е предписал лекаря ѝ и това смути всички".

"УЕФА призна, че това е неволна грешка и това хапче не помага за подобряването на представянето на футболиста. Тези грешки обаче трябва да се санкционират и трябваше да платя цената. Щастлив съм, че вече се върнах и искам да посъветвам всички елитни спортисти да внимават. Всеки е отговорен за това, което влиза в тялото му. Ако пиете замърсена вода, вината е ваша. Трудно беше, но правилата са такива и трябваше да излежа присъдата си", признава Андре Онана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички