Расизъм е причината за боя на мача Верея-Локо ГО


Расизъм е причината за боя на мача Верея-Локо ГО
Снимка: http://chernomorepfc.bg

1012 0

Баталните сцени след края на мача между Верея и Локо (ГО) са били провокирани от расистка реплика. Бранителят на домакините от Стара Загора Илия Мунин обидил Матиа Курьор с думите: „Черна маймуна".

Нападателят от Мартиника, който е израснал във Франция, потърсил сметка от защитника и така се стигна до грозните боксови сцени, за които и двамата получиха червени картони и след последния съдийски сигнал.

Хора и от двата щаба са чули репликата, а тя е била последвана от доста обиди и от двете страни, докато в крайна сметка двамата бяха разтървани, пише „Меридиан мач”.

“Когато двамата са си налетели, аз бях вече в тунела", разказа пък треньорът на "железничарите" Иван Колев пред "7 дни спорт".

"Когато се върнах, те вече бяха изгонени. След като видях запис, стана ясно, че нашият футболист няма никаква вина. Мунин отива, блъска съдията и буквално се нахвърля върху нашия играч.

А след това Курьор реагира. Тепърва ще говорим с ръководството каква санкция ще изискваме да бъде наложена на

Илия и нека да си понесе наказанието, след като е виновен. Матиас беше много афектиран след двубоя и почти се разплака пред мен. Това, което и той, и момчетата ми разказаха, е, че през цялото време Мунин го е провокирал и обиждал”, заяви Колев.

Очакванията са от Дисциплинарната комисия на БФС да наложат сериозни санкции и на двамата и те да пропуснат минимум по два мача на своите отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички