Расистки скандал разтресе и Румъния


Расистки скандал разтресе и Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver

2357 0

Расистки скандал разтресе и северната ни съседка Румъния. В петък вечерта Швеция си осигури класиране за Евро 2020, след като постигна победа с 2:0 като гост на Румъния. Срещата обаче бе помрачена в самия край, когато играч на гостите стана жертва на расизъм.

В 78-ата минута младият нападател на Реал Сосиедад Александър Исак се появи в игра, но само няколко минути по-късно той стана обект на расистки обиди. В 81-вата минута главният арбитър на срещата прекъсна играта, а причината бе расистките атаки на румънските фенове към Исак.

20-годишният футболист се оплака на съдията за това, че е чул расистки обиди по свой адрес, а арбитърът последва протокола в такива случаи и спря играта за известно време. След като мачът бе подновен, Исак бе мощно освиркван от трибуните при всяко негово докосване до топката.

Ако изхождаме от личния ни опит в последните седмици (срещата с Англия на Националния стадион "Васил Левски"), то можем да очакваме наказание от УЕФА и за румънския национален отбор, което най-вероятно ще се изрази в затваряне на трибуните за следващ мач. 

Междувременно българският национален отбор вече със сигурност получава втори шанс да се класира за Евро 2020 (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички