Потвърдено: България получи нов шанс да се класира за Евро 2020


Потвърдено: България получи нов шанс да се класира за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

6212 0

Българският национален отбор със сигурност ще получи още един шанс за класиране на Евро 2020! След като "лъвовете" не се представиха успешно в евроквалификациите, сега хората на Георги Дерменджиев ще могат да се възползват от баражите на турнира Лигата на нациите.

"Трикольорите" се добраха до този шанс благодарение на Финландия, която снощи си осигури участие на Евро 2020 след победа над Лихтенщайн с 3:0. Успехът гарантира на скандинавската страна второ място в група J, нареждайки се след лидера Италия. Друга скандинавска страна - Швеция, също се класира за шампионата на Стария континент след победа с 0:2 над Румъния.

Така Финландия вече не се нуждае от мястото си в плейофите на Евро 2020, което бяха завоювали чрез Лигата на нациите. Сега България, която се подрежда веднага след Финландия в класирането на Лигата на нациите, ще заеме нейното място в плейофите за Евро 2020.

Решаващият сблъсък за България ще бъде гостуване на 26 март, но засега не е ясен съперникът на страната ни. Всичко ще се изясни с приключването на евроквалификациите и жребий, който ще се изтегли веднага след това.

Междувременно младежкият ни национален отбор също запази шансовете си за класиране за Европейското първенство след геройско представяне от звездата на Левски Станислав Иванов (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички