Потвърдено: България получи нов шанс да се класира за Евро 2020

Българският национален отбор със сигурност ще получи още един шанс за класиране на Евро 2020! След като "лъвовете" не се представиха успешно в евроквалификациите, сега хората на Георги Дерменджиев ще могат да се възползват от баражите на турнира Лигата на нациите.

"Трикольорите" се добраха до този шанс благодарение на Финландия, която снощи си осигури участие на Евро 2020 след победа над Лихтенщайн с 3:0. Успехът гарантира на скандинавската страна второ място в група J, нареждайки се след лидера Италия. Друга скандинавска страна - Швеция, също се класира за шампионата на Стария континент след победа с 0:2 над Румъния.

Имало е опит за провокация за расизъм и на контролата с Парагвай

Преди контролата в четвъртък между България и Парагвай е имало е опит да се направи нова провокация за расизъм. Няколко часа преди началото се по...

Така Финландия вече не се нуждае от мястото си в плейофите на Евро 2020, което бяха завоювали чрез Лигата на нациите. Сега България, която се подрежда веднага след Финландия в класирането на Лигата на нациите, ще заеме нейното място в плейофите за Евро 2020.

Решаващият сблъсък за България ще бъде гостуване на 26 март, но засега не е ясен съперникът на страната ни. Всичко ще се изясни с приключването на евроквалификациите и жребий, който ще се изтегли веднага след това.

Десподов: Вече 12 мача не можем да се усмихнем, това е катастрофално

Крилото на българския национален отбор Кирил Десподов призна, че дългата серия от мачове без победа няма как да не тежи на футболистите...

Междувременно младежкият ни национален отбор също запази шансовете си за класиране за Европейското първенство след геройско представяне от звездата на Левски Станислав Иванов (повече по темата четете тук).

Още по темата

Please select answer!