Първият 1/4-финалист в Лигата на конференциите е ясен: Хеттрик за 3' прати турци у дома (ВИДЕО)


Първият 1/4-финалист в Лигата на конференциите е ясен: Хеттрик за 3' прати турци у дома (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2794 0

Ясен е първият четвъртфиналист в тазгодишното издание на Лигата на конференциите. Двубоят между Истанбул Башакшехир и Гент завърши при резултат 1:4 и по този начин белгийският отбор си заслужи място сред най-добрите 8 в надпреварата.

С най-голяма заслуга за успеха е Гифт Емануел Орбан, който съумя да реализира хеттрик в рамките на три минути - между 31-вата и 34-тата. Това бе първи хеттрик за 20-годишния нападател в европейските клубни турнири (можете да видите едно от най-хубавите му изпълнения чрез видеото по-долу в материала).

Турският гранд пък поема към вкъщи след неочакван погром. Припомняме, че първата среща между двата отбора в Белгия завърши без победител - при равенство 1:1. Сега обаче Истанбул Башакшехир се срина и още на полувремето изоставаше с 4 гола разлика.

Определено може да се каже, че гостите в днешния двубой имаха шанса на своя страна. Четири от шестте им опита за гол се оказаха попадения, демонстрирайки убийствена успеваемост.

Всички голове паднаха между 31-вата и 37-ата минута. През второто полувреме Гент продължи да има съвсем леко предимство при притежанието на топката, но темпото на игра спадна. Домакините опитаха да реализират, като изиграха най-силното си полувреме от общо 4-те срещу Гент, но това не доведе до напрежение за белгийците.

Все пак в последните минути - 88', Аднан Янузай оформи крайното 1:4, като отбеляза утешителен гол за Истанбул Башакшехир. Жребият за четвъртфиналите в турнира е в петък, 17-и март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички