Първа издънка на Ал Насър, невиждан феърплей от Роналдо и класиране на саудитците за 1/8-финалите в Азиатската Шампионска лига (ВИДЕО)


Първа издънка на Ал Насър, невиждан феърплей от Роналдо и класиране на саудитците за 1/8-финалите в Азиатската Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10161 0

Ал Насър и звездите на саудитския клуб начело с Кристиано Роналдо се класираха за елиминациите в Азитската шампионска лига. Хората на Луис Кастро завършиха 0:0 като домакини на иранския Персеполис в среща от 5-ия кръг в Група „Е“.

Video edited on Kapwing

Равенството гарантира първото място за тима на Кристиано Роналдо, Садио Мане и компания. Ал Насър не се даде на съперника си, въпреки че игра с човек по-малко на терена още от 17-ата минута, когато директен червен картон получи Али Лажами.

Така саудитският гранд вече с 13 точки на върха и не е недостижим кръг преди края на груповата фаза и е сигурен за 1/8-финалите. Това обаче е първата издънка на Ал Насър в тазгодишното издание на турнира. Преди това отборът записа 4 поредни победи. Всъщност хиксът напълно устройваше Ал Насър. Персеполис остава на втората позиция с 8 пункта.

Двубоят ще се запомни с невероятната постъпка на Кристиано Роналдо. Португалецът демонстрира уникален феърплей. Още във 2-ата минута след съприкосновение в пеналта Роналдо се озова на тревата. Той обаче направи знак с ръка към китайския съдия Нинг Ма, че няма нарушение за дузпа, въпреки че реферът посочи към бялата точка. В крайна сметка той коригира решението си.

Video edited on Kapwing

Гостите от Техеран пробваха да стигнат до победата, но очевидно им липсваше класа. Все пак в 53-ата минута Шабаб Захеди прати топката в мрежата на домакините, но се оказа, че е в засада и попадението му бе отменено.

Малко след това Роналдо се отчете с пропуск пред вратата на съперника. Кристиано остана на терена до 78-ата минута, когато го замени Мохамед Маран. Малко преди да бъде сменен вратарят на Персеполис Алиреза Бейранвалд се стовари върху Роналдо при единоборство във въздуха.

В другата среща от групата катарският Ал Духаил победи с 2:0 гостуващия ФК Истиклол от Таджикистан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички