ПСВ тресна Аякс за Суперкупата на Нидерландия в мач с 8 гола (ВИДЕО)


ПСВ тресна Аякс за Суперкупата на Нидерландия в мач с 8 гола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1854 0

ПСВ започна сезона с трофей, след като успя да се наложи с 5:3 над Аякс в изключително интересен мач за Суперкупата на Нидерландия.

Аякс поведе в 15-ата минута, когато Стивън Бергвайн получи добро подаване и без да се колебае нанесе неспасяем удар в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Валтер Бенитес.

В 32-ата минута Гуус Тил се възползва от хубаво подаване в наказателното поле и по красив начин изравни резултата. В добавеното време на първата част Тил се разписа за втори път и направи обрата пълен, след като с глава засече центриране на Коуди Гакпо.

Втората част започна перфектно за Аякс, като Антони получи убийствен пас, оставил го сам срещу вратаря и успя да реализира. В 66-ата минута ПСВ достигна до трето попадение, след като грешка в защитата на Аякс остави Гакпо на добра позиция и той не сбърка.

Само три минути по-късно „Филипсите“ стигнаха до ново попадение, след като Джордан Тезе намери Гуус Тил на границата на наказателното поле, а той вкара своя хеттрик с помощта на рикошет. В 72' след това Мохамед Кудус стреля с едно докосване от границата на наказателното поле и вкара за 3:4.

В добавеното време на срещата Шави Симонс оформи крайното 5:3 в полза на ПСВ. В 77-ата минута Калвин Баси бе изгонен с директен червен картон и остави Аякс с човек по-малко.

Вижте още: Реал Мадрид загря за Айнтрахт с чиста победа над Ювентус (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички