Проучване показва кой щеше да е най-скъпият играч за всички времена


Проучване показва кой щеше да е най-скъпият играч за всички времена
Снимка: iStock/Guliver

8430 0

През лятото на 2017 година цените на футболистите рязко се промениха. Това се случи благодарение на иначе немислимия трансфер на Неймар от Барселона в ПСЖ, като френският първенец плати откупната клауза в размер на 222 милиона евро. От този момент цените на играчите скочиха в пъти и в днешно време виждаме какви ли не абсурдни сделки между тимовете в Европа.

"Play Ratings" направи любопитно проучване, в което са включени най-великите играчи в историята на спорта, а на база показаното на терена, се пресмята и кой ще бъде най-скъпият играч в историята. И според това проучване се счита, че Роналдо Луис Назарио де Лима щеше да е играчът, за когото да се плати най-високата цена в историята.

Бразилецът прави уникален сезон през 1996/97 в Барселона, като забива 47 гола в 49 мача, а по-късно лятото преминава в италианския Интер за........ 28 милиона евро. Според "Play Ratings" в днешно време трансферната му сума щеше да бъде 433 милиона - абсолютен рекорд за всички времена. Но Феномена беше един феноменален футболист, нали така?

В класацията място намират още Мишел Платини, който е втори, а преминаването му в Ювентус в началото на 80-те години, днес би струвало 334 милиона, колкото би струвал днес и Кристиан Виери на Интер. Четвъртата позиция е за Марко Ван Бастен и трансфера му в Милан  - 328 милиона, следван от Габриел Батистута с цена от 281 милиона, когато заменя Фиорентина с Рома. 

В края на миналата година бе направено любопитно разкритие около кариерата на Феномена. Как Барселона губи Роналдо заради това, че води него и агентите му на обяд може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички