Как Барселона изпусна Роналдо заради един обяд

Футболните истории, които са запазени като тайни през годините, се превръщат в изключително интересни за феновете години по-късно, когато биват разкрити. Подобна е и случката с Роналдо и трансферът му от Барселона в Интер.

Бразилският голаджия, смятан за един от най-добрите играчи на каталунците в близкото минало, макар и прекарал само един сезон на "Камп Ноу", пристига от ПСВ през лятото на 1996 година и през следващата кампания забива страховитите 47 гола в 49 мача. 

Пике не пристигна по най-добрия начин в Милано, удари си главата (ВИДЕО)

Съставът на испанския колос Барселона акостира в Милано, където утре каталунците ще излязат за четвъртия си мач от груповата фаза на Шампионска л...

След края на сезона тогавашният президент на "блауграна" Хоан Гаспар започва преговори с Феномена и неговите агенти, като постигат договорка. След това обаче последва нещо, което изумява ръководството на испанския колос.

"Роналдо искаше да остане в Барселона. Говорихме с него и двамата му агенти. Показахме и новия договор, който смятахме да подпишем. Те веднага се съгласиха и бяхме толкова щастливи, че отидохме да хапнем - помня, че беше следобед.

Къде да гледаме зрелището между Интер и Барселона?

След кратка пауза най-комерсиалният футболен турнир се завръща. Още тази вечер груповата фаза на Шампионска лига ще ни зарадва с нов уникален сбл...

Разбрахме се да излезем, да вдигнем един тост, да хапнем и да се върнем, за да бъде подновен договора. Всичко вървеше по план - вдигнахме тоста, всичко бе чудесно. По едно време от срещата обаче единият от агентите на Роналдо получи телефонно обаждане и го нямаше на масата в продължение на половин час. Тогава не обърнахме внимание на това.

Когато се върна поседяхме още малко и отидохме към офиса - това бе началото на края. Те първо настояха Роналдо да се прибере и че ще го повикат, когато всичко е готово. След това започнаха да настояват за множество промени по договорите - опитваха се да провалят сделката по всякакви начини. 

МБАПЕ ВЕЧЕ Е НАЙ-СКЪП! РОНАЛДО И МЕСИ СА ИЗВЪН ТОП 5!

Когато вече всичко стана ясно и разбрахме, че агентът на Роналдо е говорил с президента на Интер Масимо Морати, Роналдо дойде при мен със сълзи на очите. Обясни ми, че е искал да остане, но агентите му са получили по-добра оферта по време на обяда и е по-добре за всички страни да се стигне до сделката с Интер. Нищо нямаше да се развие така, ако просто бяхме подписали на момента в офиса, а след това бяхме отишли да празнуваме", спомня си бившият президент на Барселона Хоан Гаспар.

Още по темата

Please select answer!