Програмата на Европейското първенство по футбол - ден 3 (13.06)


Програмата на Европейското първенство по футбол - ден 3 (13.06)
Снимка: Getty Images/Guliver

8227 0

Ден №2 на Европейското първенство по футбол отмина и, за щастие, се размина без голяма трагедия, след като цял свят притаи дъх в момента, в който Кристиан Ериксен получи сърдечен арест и припадна на терена по време на мача Дания - Финландия. След изключителната намеса на медицинския екип на "червения динамит" Ериксен беше успешно реанимиран и в момента е в стабилно състояние в болница. Можем само да се надяваме, че това ще е последният сериозен инцидент на Евро 2020 и  единствено футболът ще е на фокус. 

Ден №3 на шампионата пък предлага страшно много емоции, и то още с първия мач за деня. В повторение на полуфинала от Световното първенство през 2018 година един срещу друг се изправят Англия и Хърватия, които рано-рано ще уреждат сметките помежду си. Както е известно, "шахматистите" излъгата "трите лъва" след дузпи в полуфиналите и стигнаха до исторически финал. Сега обаче ситуацията е много различна и, докато Англия е един от най-големите фаворити на Евро 2020, то Лука Модрич и компания са далеч от това звание. 

Англия обаче не е единственият тим, считан за фаворит отбор, който започва участието си на Евро 2020 в неделния ден. Нидерландия се класира за голям форум за пръв път от 2014 година, като поред изпусна Евро 2016 и Мондиал 2018. Сега възпитаниците на Франк де Бур са максимално амбицирани да стигнат максимално далеч, но в първия си мач имат тежък тест - срещу коравия тим на Украйна, воден от Андрий Шевченко. 

Не по-малко интересен се очертава и дебютът на Северна Македония на голям форум. Западните ни съседи ще мерят сили с Австрия и, след като Финландия изненадващо удари Дания, "лъвовете" със сигурност има как да се противопоставят на Вундертима. 

Програма на Европейското първенство по футбол за днес (13.06) 

16:00 часа: Англия - Хърватия от група D; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

19:00 часа: Австрия - Северна Македония от група C; ТВ канал: "Диема" 

22:00 часа: Нидерландия - Украйна от група C; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

Ако искате да видите кои са всички мачове на Европейското и как са разпределени по дни и канали, може да се насочите към нашата пълна ТВ програма на Евро 2020! 

Ето и най-важните материали от втория ден на ЕВРО 2020: 

Какво точно се случи с Кристиян Ериксен

Какво е състоянието на Ериксен след сърдечния удар

Невероятните действия на Кяер и Антъни Тейлър, спасили живота на Ериксен

Грозно! BBC излъчи недопустими кадри от ситуацията с Кристиан Ериксен 

Това е ЕДИНСТВО! Невероятната "стена", която датчаните организираха, за да опазят Ериксен 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички