Продават 6 фланелки на Лионел Меси от Мондиал 2022, сумата може да бие всички рекорди


Продават 6 фланелки на Лионел Меси от Мондиал 2022, сумата може да бие всички рекорди
Снимка: Getty Images

1778 0

Шест фланелки, носени от Лионел Меси по време Световното първенство през 2022 година, ще бъдат продадени на търг през декември, обявиха от Sotheby’s. Именно в Катар Меси сбъдна своята и на милиони аржентинци мечта, а именно - световната купа.

Огромната сума, която може да донесат

Изчислената стойност на фланелките се очаква да надхвърли 10 млн. долара. Футболната суперзвезда носи тези фланелки по време на първите полувремена на мачовете от груповата фаза на Мондиала срещу Саудитска Арабия и Мексико, както и в двубоите срещу Австралия, Нидерландия и Хърватия – и във финала с Франция.

При положение, че фланелките в действителност минат границата от 10 млн. долара, това може да стане и най-скъпата продажба на спортни сувенири, разкриха от Sotheby’s. Най-скъпата индивидуална фланелка, продавана някога на търг, бе на баскетболната легенда Майкъл Джордан от рейда му на Финалите на НБА с Чикаго Булс през 1998. Тя беше продадена за 10.1 млн. долара миналата година.

Част от продажбата ще бъде дарена на проекта UNICAS – инициатива на детска болница в Барселона, която помага на деца, страдащи от редки заболявания. Фланелките ще бъдат на разположение за безплатно обществено гледане, когато са пуснати на търг, между 30 ноември и 14 декември. Наскоро бивша звезда на Челси разкри колко уплашени са били противниковите играчи от Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички