"Планът беше просто да го ритаме": Бивша звезда на Челси с разкритие, доказващо страха от Лео Меси


"Планът беше просто да го ритаме": Бивша звезда на Челси с разкритие, доказващо страха от Лео Меси
Снимка: Getty Images

9637 0

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел призна, че Лионел Меси е най-добрият играч, срещу когото се е изправял в кариерата си. Емблематичният за Нигерия футболист говори за това колко трудно е било да спреш аржентинеца в пика на неговите сили.

Страхът, който Меси е всявал

Говорейки за подкаста "FIVE UK", Джон Оби Микел беше помолен от Рио Фърдинанд да посочи най-добрия си опонент в историята. Нигериецът не загуби и секунда, преди да обяви Лео Меси за "носител" на тази титла, разкривайки, че е получавал инструкции да го рита по време на мачовете си срещу него.

"Меси бе човекът, за когото се подготвяхме цяла седмица. Планът на играта беше просто да го ритаме. Трябваше да имаме двама, трима играчи до него. Не можеш да се защитаваш 1 на 1 срещу Меси, това е невъзможно - мъртъв си. Начинът, по който играха също бе впечатляващ. Всеки негов съотборник имаше за цел да му предостави топката, а в повечето случаи Меси сътворяваше магия", категоричен е Оби Микел.

Микел и Меси са се изправяли седем пъти на клубно и международно ниво, включително на множество световни първенства по футбол. Самият нигериец се превръща в поредния играч, който обявява 8-кратния носител на "Златната топка" за "най-добрия в света".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хари Кейн направи изненадващо признание за Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички