Притаяваме дъх в очакване на третото Ел Класико за сезона - 1/2-финал за Купата


Притаяваме дъх в очакване на третото Ел Класико за сезона - 1/2-финал за Купата
Снимка: Getty Images

6431 0

Тази вечер от 22:00 часа Реал Мадрид приема Барселона в полуфинален мач за Купата на Краля. Третото Ел Класико за сезон ще се играе на "Сантяго Бернабеу".

Какво се случи в изминалите две Ел Класико?

Изминалите две срещи завършиха при резултат 3:1, като двата тима размениха по една победа. Тази за „Белия балет“ дойде за първенство, а каталунците надиграха съперника на финала за Суперкупа на Испания.

Пътят на Реал и Барса в Купата на Краля

Дотук двата тима елиминираха по три противника в турнира, като срещу тях не бе никак лесно. Реал победи минимално аматьорския Качерно в първия си двубой, а Барселона се нуждаеше от продължения срещу друг аматьор – Интерсити.

В следващия кръг „белите“ трябваше да обръщат Виляреал от 0:2 до 3:2 за едно полувреме, а "синьо-червените" преминаха с 5:0 през Сеута. На четвъртфиналите пък мадридчани победиха градския съперник Атлетико след продължения, а каталунците се справих минимално 1:0 в редовното време с Реал Сосиедад.

Осакатеният гост

Големият проблем за Барса е липсата на ключови фигури. Първия мач от полуфиналите пропускат контузените Роберт Левандовски, Педри и Усман Дембеле.

Добрата новина за наставника на Барселона Шави е завръщането в групата на Ансу Фати. В разширения състав за мача попада и юношата на тима Естанис Педрола, който играе като нападател.

Оптимизмът у домакините

Настроението в Реал е малко по-добро. „Белите“ са почти сигурен четвъртфиналист в Шампионска лига, след като победиха Ливърпул с 5:2 в Англия. През уикенда обаче тимът не успя да спечели градското дерби с Атлетико, като дори избегна поражението с гол в 85-ата минута, и то с човек повече.

Каталунците пък бяха елиминирани от Манчестър Юнайтед в Лига Европа, а в неделя изненадващо отстъпиха пред борещия се за спасение Алмерия. Преди гостуването на "Бернабеу" Шави посочи от кой играч на Реал се страхува тимът му - ето отговора. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички