Пресаташето на БФС: Няма шанс да приемем мач от Евро 2020!


Пресаташето на БФС: Няма шанс да приемем мач от Евро 2020!
Снимка: БГНЕС

7684 0

България е без шансове да приеме европейското първенство през 2020! Тежкото признание направи делегатът на УЕФА и пресаташе на БФС Павел Колев пред TV7.

"Много трудно, да не кажа невъзможно е да получим. Това беше ясно и преди този доклад. Само най-големите оптимисти са се надявали, че можем да получим мачове от европейското след шест години, колкото и то да е паневропейско и идеята да е да се включат максимален брой държави под формата на градове. От гледан точка на инфраструктура ние изоставаме много. Големият проблем при нас, като изключим очевидните недостатъци на града, идват от факта, че стадионът е на предпроект. Това е единствената кандидатура, в която стадиона не е започнат" - обясни Колев.

Другата седмица, на 19-ти септември, От УЕФА трябва да вземат решение за градовете домакини на първото eвропейско първенство, което ще се проведе в няколко града в различни държави.

По същото време през изминалите няколко дни комисия от футболния ни съюз направиха оглед на съоръженията, на които догодина ще приемат европейското първенство за юноши до 17 години.

Стадионите в Източна България ще бъдат инспектирани от УЕФА до края на този месец.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички