Пренебрегнатите испанци, които ще смачкат селекцията на Енрике на Европейското


Пренебрегнатите испанци, които ще смачкат селекцията на Енрике на Европейското
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive.bg

2347 0

Трикратният шампион на Европа - Испания, започна слабо участието си на Европейското първенство по футбол, след като стигна до 0:0 срещу Швеция в откриващия си двубой, и то след като "тре крунур" направиха два непростими пропуска в мача. Това веднага повдигна спорове на Иберийския полуостров, като в "окото на бурята" е Луис Енрике, най-вече заради странния му подбор на основна група за Евро 2020, както и избора на стартови 11 в първия мач от групите. 

Срещу скандинавците бившият треньор на Барселона остана на пейката най-резултатния испанец за изминали сезон - Жерар Морено, както и един от най-креативните футболисти в Ла Лига - Микел Оярсабал, и то за сметка на разочаровалия в последните месеци Дани Олмо. 

Основните критики остават към решението на Енрике да повика само 23-ма футболисти в състава си при разрешени 26, а най-голямата главоблъсканица в Испания е свързана с липсата на капитана на отбора - Серхио Рамос. Тя обаче не е единствената. 

Затова си позволихме да направим идеален отбор от неповиканите испанци, които спокойно могат да се противопоставят на селекцията на Лучо, с която изглежда на пореден шампионат Испания ще се мъчи да си пробие път възможно най-напред. 

За треньор на своеобразния "втори отбор" на иберийците ще поставим Висенте дел Боске - единият от двамата архитекти (заедно с Луис Арагонес) на най-силната епоха на испанския футбол. 

Може да видите идеалните 11 на отхвърлените от Испания, които ще бият селекцията на Луис Енрике, като последвате линка! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички