Карим Бензема ще стане един от тримата най-добре платени играчи в света


Карим Бензема ще стане един от тримата най-добре платени играчи в света
Снимка: Getty Images

2023 0

Карим Бензема ще има нов клуб от 30 юни. Макар и все още да не е официално се твърди, че е приел астрономическата оферта от клуба от Саудитска Арабия Ал Итихад,. Това ще го направи най-добре платеният играч на планетата след само Кристиано Роналдо.

Въпреки това всичко зависи от това какво ще се случи с бъдещето на Лионел Меси, защото ако аржентинецът в крайна сметка приеме саудитското предложение от 400 милиона евро, той ще надмине и двете бивши звезди на Реал Мадрид.

Разликата между парите от Реал и Ал Итихад

В неделя (4 юни) Бензема в крайна сметка каза "да" на сделката, която ще му осигури договор до 2025 г., с опция да остане до 2026 г. Той ще получава 100 милиона евро на сезон плюс бонус от 20 милиона евро, за да работи като посланик на Световното първенство през 2030 г., за което Саудитска Арабия се кандидатира за домакин.

Така общата сума, която бившият играч на Реал Мадрид ще спечели, ще бъде не по-малко от 220 милиона евро, като може да достигне и 320 милиона евро. За сравнение - в Реал Мадрид той печелеше 28 милиона бруто на сезон, разликата е доста сериозна. Към това трябва да добавим и факта, че в Саудитска Арабия няма данък върху доходите, така че той ще има много важни данъчни предимства.

С други думи, ако приемем, че това, което той получи в Мадрид в нетни цифри, струва около 14 милиона евро, Карим Бензема ще получи 86 милиона евро нетно повече на сезон, без да броим бонуса от 20 милиона. Това е още един знак, че Саудитска Арабия залага много на това арабската лига да има повишено значение и какъв по-добър начин да го направи от това да съберете в едно и също състезание играчи като Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Лионел Меси.

За футболиста предстои още едно сбогуване, тъй като ще има специално събитие в чест на Карим Бензема, преди да поеме към Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички