"Вечната футболна любовна история" - Бензема се сбогува: Исках да завърша кариерата си в Реал


"Вечната футболна любовна история" - Бензема се сбогува: Исках да завърша кариерата си в Реал
Снимка: Getty Images

3162 0

Реал Мадрид изпрати подобаващо Карим Бензема, който се превърна в легенда и икона за "Кралския клуб". След 14 години на "Сантяго Бернабеу" французинът напуска заради ново предизвикателство, а емоциите у него на сбогуване бяха големи. Куртоа, Начо, Лука Модрич и Лукас Васкес бяха сред играчите, които присъстваха на специалното събитие.

Речта на Флорентино Перес

"Днес е много труден ден за мен, в който спомени и емоции от последните 14 години идват в мислите ми. Откакто бе обявено, че Карим си тръгва, видях огромно чувство на тъга във феновете на Реал Мадрид и във футболните фенове, които са радвани от магията на играч като Карим.

Скъпи Карим, ти стана един от най-добрите за всички времена. Виждали сме те да правиш невероятни неща за нас и по целия свят. Никой фен на Реал няма да го забрави. Всички сме много горди от теб. Ти пристигна много млад и се превърна в символ и една от най-великите ни легенди. С начина, по който разбираш футбола, с твоите голове. Ти бе и си различен футболист. На някои им отне време, за да те разберат", започна президентът на мадридчани.

"Ти брани ценностите на Мадрид. Ти бе пример във всичко. Днес напускаш Мадрид с любовта на целия свят. Тук премина много пречки. Научи как да се справяш с напрежението, което представлява да играеш за най-добрия клуб в света.

Скъпи Карим, днес е и ден на щастие. Оставаш в историята на Мадрид като един от най-великите митове. Постигна всичко. Никой не е спечелил повече от теб в Реал Мадрид. Ти приключи твоето време в Реал със "Златна топка". Скъпи приятели, днес си тръгва един от най-невероятните ни футболисти". Благодарим ти, Карим, за тази любовна футболна история, която изживяхме заедно и която вече е вечна", допълни той.

Емоционалният Бензема

"Трудно е да говоря след толкова много емоции, но искам да благодаря на Реал Мадрид и моите съотборници. Това бе добър път в живота ми. Имах късмета да изпълня моята детска мечта. Никога няма да забравя Реал Мадрид. Невъзможно е, това е най-добрият клуб в историята. Но мисля, че днес е времето да си тръгна и да намеря нова история.

Благодаря много на Реал Мадрид. Изпълних мечтата си благодарение на президента. Когато те видях, казах:" Той е човекът, който доведе Роналдо и Зидан". Той е невероятен. Най-важното за мен е, че се наслаждавах като дете. Както казах и при представянето ми - едно, две, три, Hala Madrid".

Той не пропусна да благодари на феновете и на Карло Анчелоти: "Благодаря и на Анчелоти, който ми гласува доверие от самото начало. Научих мног. Това е малко тъжен ден, защото напускам моя клуб. Подписах с Мадрид и исках да се пенсионирам тук, но не се случи така. Винаги ще бъда от Мадрид. Благодаря и на феновете, че винаги ми дават тази сила. Благодаря на всички, наистина".

"Исках да завърша в Реал Мадрид, но понякога животът ти дава още един шанс. Това е много трудно решение, което взех със семейството си. Но никога няма да забравя Реал Мадрид", искрен бе Карим Бензема на церемонията . Френският нападател обясни изненадващото си сбогуване, което изненада клуба и феновете, след като взел решението със семейството си. Очакванията са в следващите часове да бъде представен от Ал Хилал и Бензема да стане сред топ 3 на най-добре платените в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички