Преди финала на Копа Америка: Свидетели сме на най-добрата версия на Лионел Меси в историята на Аржентина


Преди финала на Копа Америка: Свидетели сме на най-добрата версия на Лионел Меси в историята на Аржентина
Снимка: Getty Images

4671 0

В момента сме свидетели на най-добрата версия на Лионел Меси в аржентинския национален отбор или поне така твърди журналистът от "Marca" Хуан Кастро. В свой материал той посочва защо №10 е по-близо отвсякога до своето първо голямо отличие с "гаучосите".

Според повечето експерти, които следят кариерата на Меси за Аржентина от самия му дебют през далечната 2005 година, капитанът на Барселона е перфектен до този момент на Копа Америка!

В шест изиграни двубоя Лео Меси е вкарал четири гола, раздал е пет асистенции и е бил избиран за "Играч на мача" 4 пъти. Това не е нещо ново за Бълхата, тъй като той е свикнал да вкарва по 2-3 гола всяка седмица, пише още Кастро и изтъква друг факт в подкрепа на своето твърдение - самото отношение на футболиста към мачовете!

Меси вече не изглежда обезверен или отчаян с фланелката на Аржентина на гърба си. Напротив, оптимизмът му е очевиден и той се справя прекрасно в ролята на водач на този толкова млад, с някои изключения, отбор.

Журналистът от "Marca" акцентира и върху това, че Лионел Меси демонстрира голяма зрялост и вече носи капитанската лента по начин, по който го е правил великият Диего Марадона. "Ла Пулга" говори, вика, раздава заповеди и го прави с приповдигнат дух и харизма на истински лидер на и извън терена.

Хуан Кастро се спира и на друга любопитна подробност, която помага изключително много на Меси - на стадионите няма нито фенове, нито журналисти! Така напрежението върху №10 е сведено до минимум и той има само две задачи - да играе добре и да бъде капитан...

"Marca" завършва своя материал с припомняне на историята! В събота срещу неделя (03:00ч. българско време) Лионел Меси ще излезе на терена за своя 5-ти голям финал с eкипа на Аржентина. В предишните 4 случая футболният гений не успя да спечели трофей - "гаучосите" загубиха 3 финала на Копа Америка (2007, 2015 и 2016г.) и един финал на Световно първенство през 2014г.

Дали Лео Меси ще донесе първа титла на страната от 1993 година насам - предстои да разберем съвсем скоро!

SportLive.bg ще отрази НА ЖИВО големия финал на Копа Америка между Бразилия и Аржентина!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички