Преди 1/2-финала на Евро 2020 - Защо Испания трябва да се притеснява от този отбор на Италия?


Преди 1/2-финала на Евро 2020 - Защо Испания трябва да се притеснява от този отбор на Италия?
Снимка: Getty Images

2806 0

Пътят на Испания до 1/2-финала на Евро 2020 бе всичко друго, но не и лесен. Преди "ла фурия роха" да победи Швейцария с дузпи на четвъртфиналите, отборът на Луис Енрике изигра тежък и хаотичен мач срещу Хърватия, който можеше да отиде и в друга посока в двете продължения!

В груповата фаза на Евро 2020 на Испания ѝ трябваха два мача, за да влезе в някакъв ритъм и да разгроми Словакия с 5:0. Досега тимът, въпреки че срещна сериозни противници, не може да се каже, че е играл срещу отбор, който хем е в топ форма, хем е доказано име по европейските и световни терени...

ПРЕДСТОЯЩИЯТ 1/2-ФИНАЛ С ИТАЛИЯ 

Това, което очаква отбора на полуфиналите, напълно логично трябва да всява поне малко доза страх у Жорди Алба и компания. Под ръководството на Роберто Манчини Италия постигна три победи в груповата фаза, без да получи гол, отстрани коравия и амбициран отбор на Австрия на 1/8-финалите, а вчера победи отбор №1 в ранглистата на ФИФА - Белгия. Ето защо Испания трябва да се страхува от този отбор на Италия:

НАЙ-СРАБОТЕНАТА халфова линия в Европа?

Опциите пред Манчини в средата на терена са по-добри от тези пред всеки друг треньор на Евро 2020 - от Жоржиньо, Марко Верати и Николо Барела сред титулярите, наставникът на "скуадрата" има на разположение пред себе си и Мануел Локатели и Матео Песина (който вкара два гола на Австрия и Уелс) на резервната скамейка. 

Играчите на Италия показват толкова голям интензитет в средната линия, че другите отбори изпитват сериозни трудности да поддържат темпото им. Това се видя и по време на мача с Белгия, след който дори Роберто Мартинес призна преимуществото на италианците.

ПЛАШЕЩОТО НАПАДЕНИЕ!

Голът на Лоренцо Инсиние срещу вратар от ранга на Тибо Куртоа няма нужда от коментар, но испанците далеч не трябва да се притесняват само от него. На терена могат и най-вероятно ще бъдат още Чиро Имобиле и Федерико Киеза, а от скамейката по всяко време могат да влязат Доменико Берарди и опитния Андреа Белоти. На този етап изглежда, че всеки един играч на Италия знае точно къде и кога трябва да бъде на терена, включително и тези футболисти, които влизат като резерви.

ЧУДЕСНАТА ЗАЩИТА

С лидер като Джорджо Киелини, който вчера сложи главата си на пътя на бомбения удар на Кевин де Бройне и после му се засмя, Италия изглежда като неуязвим отбор! И ако Киелини със своите 36 години играе по този начин, то какво остава за "младока" Леонардо Бонучи (34г.), който показва, че е изградил чудесна връзка с капитана на "скуадра адзура".

Джовани ди Лоренцо може и да направи глупава дузпа срещу Белгия, но показва много стабилна игра от началото на Евро 2020. Големият проблем пред Манчини ще бъде отсъствието на Леонардо Спинацола, но Емерсон Палмиери би могъл да го замести доста успешно, а и не е като да е "хванал прах" на скамейката - той изигра 90 минути срещу Уелс и помогна на отбора да запази поредната си "суха мрежа"!

ВРАТАР №1?

Вечно критикуваният Джанлуижди Донарума показва, че се намира в чудесна форма и дори защитата на Италия да се пропука, пред противниковите нападатели винаги остава още едно препятствие - 22 годишният вратар на Милан, който е пред трансфер в ПСЖ.

КОГА ще бъде 1/2-финалът между Испания и Италия, В КОЛКО ЧАСА и КОЯ БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ще го излъчи - можете да научите тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички