България загуби 3 места в ранглистата на ФИФА, Китай и Панама изпревариха "лъвовете"!


България загуби 3 места в ранглистата на ФИФА, Китай и Панама изпревариха "лъвовете"!
Снимка: Getty Images/Guliver

1888 0

През месец май националният отбор по футбол на България заемаше 71-во място в ранглистата на ФИФА със сбор от 1339 точки. С оглед на загубите в началото на месеца от Русия и Франция, "лъвовете" ще се лишат от 4.20 точки и по този начин ще загубят три позиции!

С рейтинг от 1334.83 България ще бъде под №74 в света за месец юни, но е интересно да се отбележи кои национални отбори ще изпреварят нашия...

Това са Обединените арабски емирства, Китай и Панама! Лидер в подреждането продължава да бъде Белгия, докато Бразилия изпреварва Франция на второто място. 

На четвърто и пето място се нареждат Англия и Италия, а Топ 10 се допълва от Аржентина, Испания, Португалия, Нидерландия и Уругвай.  

При всички положения след края на Евро 2020 и Копа Америка може да се получат големи размествания. Испания, Англия, Италия и Белгия тепърва ще играят на 1/4-финали, а същото се отнася и за Бразилия, Аржентина и Уругвай!

Преди време старши треньорът на "лъвовете" Ясен Петров бе заявил, че пътят до израстването пред България ще бъде много дълъг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички