Прецедент във френския национален отбор: Мбапе отряза спонсорите


Прецедент във френския национален отбор: Мбапе отряза спонсорите
Снимка: Getty Images

2042 0

Суперзвездата Килиан Мбапе е отказал да участва в спонсорските ангажименти на френския национален отбор, разкриха местните медии. Нападателят на Пари Сен Жермен е обяснил, че не иска имиджът му да се свързва с определени марки, след като е бил посъветван от личния му адвокат.

Спонсорите на “петлите” не са останали очаровани от неявяването на Мбапе, като е последвало директно обаждане от Ноел Льо Грае, шефът на Френската футболна федерация (ФФФ) , което младокът също е отрязал. Обкръжението на Мбапе смята, че определени марки поставят морални и етични проблеми, а 23-годишният футболист не прикрива, че често се включва в различни благотворителни каузи.

Звездата на парижани също поставя под въпрос начина, по който се преразпределят приходите на френския национален отбор, от които той би искал повече да отиват в масовия футбол.

Адвокатът на Мбапе Делфин Верхейден проведе разговор с ФФФ относно задължителните спонсорски ангажименти на играчите като получените отговори не са били задоволителни, което е довело до вчерашния бойкот. От федерацията обмислят следващия си ход, който със сигурност ще бъде безпрецедентно събитие в лагера на френския национален отбор, предвид случилото се в последните часове.

Въпреки звездния състав, от който Мбапе е част в клубния си ПСЖ, тимът му бе срамно разбит от бившия клуб на "младия шампион" - Монако!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички