Право в слабините: Как расизмът буквално бе изритан от футбола през 2012 година (ВИДЕО)


Право в слабините: Как расизмът буквално бе изритан от футбола през 2012 година (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2013 0

През 2012 година привържениците на турската Супер лига станаха свидетели на това как расизмът буквално може да бъде изритан от футбола. През април месец на споменатата година по време на мач в шампионата на Турция се стигна до разгорещени действия между Дидие Зокора и Емре Бельозоглу.

Това води до грозно действие от страна на турския национал - точно пред главния съдия на срещата. Той отправя обида на расистка основа, за което впоследствие получава изумително малко наказание от само два мача, в които да не вземе участие.

След мача Зокора споделя за инцидента: "Бельозоглу и аз излязохме лице в лице по време на мача. Ще ви кажа думите му една по една: "Ш***н н**ър". Това е първият път в живота ми, в който ми се случва нещо такова. Бельозоглу има африканци за съотборници, не разбирам защо би ме нарекъл по подобен начин.

Опитваме се да си вършим работата. Какво значение има какъв е цветът на кожата ни? Феновете, ФИФА, медиите - всички са срещу расистките прояви. Надявам се подобно нещо да не остане безнаказано" - сподели Зокора, който лично ще се заеме с наказанието.

По-малко от месец след въпросния инцидент двамата отново са на терена в сблъсъка между Фенербахче и Трабзонспор. Тогава Зокор влиза с болезнен ритник в слабините на Емре - можете да го видите по-долу в материала на видео. В наказателната акция участваха и съотборници, и фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички