Правителството на Хонгконг потърси обяснение защо Лионел Меси не е играл


Правителството на Хонгконг потърси обяснение защо Лионел Меси не е играл
Снимка: GettyImages

942 0

Лионел Меси бе замесен в скандал през последните часове, след като пропусна една от контролите на Интер Маями през зимния подготвителен период. В момента "чаплите" са на турне в Азия, след като минаха и през Саудитска Арабия. 

Меси игра малко и срещу Ал Насър

В тази връзка Интер изигра в неделната сутрин по българско време демонстрационен двубой в ХонгКонг, който в крайна сметка не се превърна в очаквания от всички празник. Импровизираният отбор на домакините беше разбит с 1:4, а най-голямата болка е липсата на Лионел Меси и Луис Суарес. Те не взеха нито минутка участие. 

Решението на правителството

В тази връзка правителството на ХонгКонг в официална позиция се оплака от отсъствието на нападатели и потърси обяснение от организаторите:

"Мачът между Маями и ХонгКонг получи оценка "М" ( във връзка с финансирането), както сумата от 15 милиона + 1 милион за Комисията за големи спортни събития (MSEC).

Що се отнася до неучастието на Меси в мача, правителството, както всички футболни фенове, е шокирано от договореностите на компанията организатор с американския клуб и е длъжно да даде обяснение на всички футболни фенове.

MSEC ще предприеме последващи действия с компанията организатор в съответствие с правилата и условията, което включва намаляване на сумата за финансиране в резултат на неучастието на Меси в мача".

Последвалият отговор

В тази връзка на по-късен етап организаторите от Tatler XFEST изразиха подкрепата си към феновете и разочарованието от липсата на двете звезди:

"Бихме искали да изразим нашето изключително разочарование, че Лионел Меси и Луис Суарес не участваха в мача. Заставаме рамо до рамо с всички футболни фенове, които присъстваха на този мач и с нетърпение очакваха участието на Меси и Суарес. Споделяме разочарованието, което изпитаха всички, гледали мача.

Въпреки някои новини - компанията не разполагаше с информация за неучастието на Меси или Суарес преди началото. Меси и Суарес бяха счетени за негодни за игра от медицинския щаб на техния отбор, за голямо разочарование на всички, включително и на нас". 

Меси и Суарес играха за последно срещу Ал Хилал

Вижте колко души си платиха да гледат на живо тренировка на Лионел Меси!

Още: Тотален провал: Почитателите платиха 10 хиляди евро, за да гледат Меси и Роналдо, но не видяха нищо

Надеждата за "Последен танц" между Меси и Роналдо е жива - футболист на Интер Маями заговори за реванш след 0:6 срещу Ал Насър

Шейх се подигра при смяната на Лионел Меси, а преди мача го използва, докато възхвалява Роналдо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички