Позабравеният в Европа Маруан Фелайни сложи край на кариерата си на 36


Позабравеният в Европа Маруан Фелайни сложи край на кариерата си на 36
Снимка: Getty Images/Guliver

727 0

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед - Маруан Фелайни, обяви, че слага край на кариерата си. Че това ще се случи стана ясно още през ноември 2023 година, когато го обяви треньорът на белгиеца в Шандонг Тайшан.

Фелайни обяви, че решението влиза в сила чрез публикация в социалните мрежи. Той е на 36 години и е в професионалния футбол от 18.

"Пиша този пост, за да съобщя, че се оттеглям от професионалния футбол след 18 години. Но всичко започна много по-рано. Спомням си първите си мачове като дете, безкрайните тренировки с баща ми, първото ми попадане в състава в Стандард, първата ми повиквателна за националния отбор на Белгия, сякаш всичко се случи вчера. Времето лети!

Белгиецът обеща да подкрепя

Какво невероятно пътуване беше! Много съм благодарен, че успях да играя спорта, който толкова много обичам, на най-високо ниво. Горд съм, че съм представлявал Стандард Лиеж в Белгия, Евертън и Манчестър Юнайтед в Англия и Шандонг Тайшан в Китай. Беше чест да играя за белгийския национален отбор на Олимпийските игри през 2008 г., Евро 2016 и Световните първенства през 2014 и 2018 г.

Играх пред най-добрите фенове в света. Искам да отделя малко време, за да им благодаря за непоколебимата подкрепа през цялата ми кариера. Вашата подкрепа и страст бяха постоянен източник на вдъхновение за мен.

Нищо от това нямаше да е възможно без моето семейство, съотборници, треньори, съветници - всички, които са били част от моето пътуване. Вашата любов, напътствия, подкрепа и приятелство са безценни. Благодаря Ви!

Докато навлизам в нова глава от живота, очаквам с нетърпение нови предизвикателства, но бъдете сигурни, че ще продължа да подкрепям страхотната игра по всеки възможен начин. Ще се видим скоро!", написа белгиецът.

Маруан Фелайни спечели първенството и Суперкупата на Белгия със Стандард, ФА Къп, Суперкупата на Англия, Купата на Лигата и Лига Европа с Манчестър Юнайтед. От 2019 година той играеше в Китай. А ето как Фелайни спаси бившия си клуб Стандард Лиеж. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички