Посрещнаха Лионел Меси като рок звезда в Китай, но се спекулира за неочакван проблем (ВИДЕО)


Посрещнаха Лионел Меси като рок звезда в Китай, но се спекулира за неочакван проблем (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2532 0

"Меси! Меси!" - това скандираха няколкостотин фенове, които го чакаха на летището в Пекин. Много, от които носеха фланелката на сини и бели райета на номер 10 на Аржентина. Това е седмото посещение на Лионел Меси в Китай, като последното е било през 2017 г., според местните медии.

Манията по Меси и в Китай

Световният шампион Аржентина ще играе приятелски мач срещу Австралия на 15 юни на наскоро реновирания "Работнически стадион" с капацитет 68 000 души в Пекин. До средата на деня пристигането на световната спортна суперзвезда Меси беше най-обсъжданата тема в социалната мрежа Weibo.

"Абсолютно и само искам да видя Меси!" написа един потребител, повтаряйки коментарите на други. "Все още изпитвам емоциите от мача, когато Аржентина си осигури Световната купа“, каза друг, имайки предвид победата на "Албиселесте" след епичния финал срещу Франция през декември.

Мач с Аржентина слага край на забраните в Китай заради Covid-19

Приятелският мач ще отбележи завръщането на международния футбол в Китай след три години на строги ограничения на Covid-19, които опразниха стадионите и доведоха до каскада от отменени спортни състезания. Сблъсъкът ще бъде реванш от осминафиналите на Световното първенство, където Аржентина спечели с 2:1.  В социалните мрежи дори се появиха спекулации, че Меси е имал проблем с паспорта си и е трябвало да дава обяснения на полицията. Потвърждение на тази информация обаче липсвa.

Меси, който избра да напусне Пари Сен Жермен през лятото, за да продължи кариерата си с Интер Маями, ще изиграе още един приятелски мач. Аржентина ще се изправи срещу Индонезия в Джакарта на 19 юни, като част от това турне. А в Маями вече изкупиха билети до края на сезона, за да могат да наблюдават Меси на живо с новия му отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички