Последен танц в Европа или тлъсти суми? Свободни агенти, които търсят нови клубове


Последен танц в Европа или тлъсти суми? Свободни агенти, които търсят нови клубове
Снимка: GettyImages

2836 0

Този летен трансферен прозорец обещава да бъде един от най-напрегнатите и вълнуващи в последно време, като дори някои от сделките вече са сключени. Лионел Меси и Серхио Бускетс се присъединиха към Интер Маями, Карим Бензема и Н’Голо Канте са играчи на Ал Итихад, Юри Тилеманс се свърза с Унай Емери в Астън Вила, а Алехандро Грималдо се присъедини към Байер Леверкузен.

Няколко играчи вече се съгласиха да останат в настоящите си клубове: Тони Кроос, Начо, Лука Модрич и Дани Себайос  в Реал Мадрид, Марко Ройс в Борусия Дортмунд, Люк Шоу в Манчестър Юнайтед и Давид Силва в Реал Сосиедад. А има и такива, чието бъдеще е под въпрос. Някои от най-добрите играчи в Европа в момента са свободни агенти и все още не са намерили нови клубове.

Реал Мадрид действа бързо на пазара

Реал Мадрид не се бави особено и бързо реши едни от най-належащите проблеми. Договорите на седем играчи изтичаха на 30 юни и на всички вече е ясно бъдещето. Бензема, Марко Асенсио и Мариано се сбогуваха, докато Лука Модрич последва стъпките на Кроос, Начо и Себайос и ще продължи в клуба. Приоритетът на Мариано е да продължи да играе в Испания.

В Барселона има подобна ситуация. Жорди Алба и Серхио Бускетс обявиха, че напускат "Камп Ноу". Бускетс официално се присъедини към Интер Маями и Алба може да се присъедини към него във все по-разрастващата се лига.

Алба е свързван с Атлетико Мадрид и Интер Милано, въпреки че крайният защитник проучва и други опции като преминаване в Саудитска Арабия или МЛС. Бускетс постигна споразумение с Интер Маями до 2025 г., където ще се събере и отново ще дели една съблекалня с Меси. Ектор Бейерин е друг играч, който след сезона си с каталунския гранд и португалския клуб Спортинг, гледа към възможно завръщане в Бетис. Иниго Мартинес ще се присъедини към Барселона като свободен агент от Атлетик и ще подпише за следващите два сезона.

Бъдещето на Де Хеа е несигурно

Давид Де Хеа и Уилфрид Заха може да се присъединят към нови отбори през следващите седмици. Испанският вратар е възможно да напусне "Олд Трафорд", като Манчестър Юнайтед вече започва да търси негов заместник. Андре Онана е свързван с трансфер. Заха беше затрупан с оферти от европейски клубове и привлече вниманието и от Саудитска Арабия.

Илкай Гюндоган се присъедини към Барселона за два сезона плюс един незадължителен. Други играчи, които са между подновяване и продължаване в друг отбор, са Адама Траоре (Уулвърхемптън), Джеси Лингард (Нотингам Форест), Лукас Моура (Тотнъм) и Йери Мина (Евертън). А от друга страна Диего Коста и Моутиньо ("вълците"), Окслейд-Чембърлейн (Ливърпул) и Мануел Ланзини (Уест Хям) вече се сбогуваха с клубовете си.

Ди Мария и евентуалният му последен танц в Португалия

Италия, подобно на Англия, е друга от големите лиги, където повече играчи от световна класа са изправени пред несигурно бъдеще. Един Джеко не поднови договора си с Интер и подписа с Фенербахче, докато сапунената опера около Милан Шкриниар също приключи и словашкият централен защитник се договори за сделка с ПСЖ.

Анхел ди Мария е друг играч, чийто договор изтече на 30 юни и изглежда, че желанието на аржентинеца е да напусне Торино и да възобнови стара любовна афера с Бенфика. Дали това ще се случи - предстои да разберем.

Рамос в търсене на нов отбор

Серхио Рамос със сигурност няма да остане в Лига 1 през следващия сезон. Бившият играч на Севиля постигна споразумение за разтрогване на договора си с ПСЖ и се сбогува с "Парк де Пренс" след два сезона с парижани. Испанският централен защитник е един от най-желаните свободни агенти, но все още не е взел решение за бъдещето си. Да приеме един солиден договор или да остане в Европа. Дилемата на Рамос е дилемата и на много други.

А кои са най-скъпите играчи на възраст 36+ години - може да видите в нашия материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички