Майкъл Естрада в ЦСКА? Обзор на сагата с еквадореца


Майкъл Естрада в ЦСКА? Обзор на сагата с еквадореца
Снимка: GettyImages

3401 0

Три седмици се развива невижданата драма за стандартите на родния футбол, свързана с потенциално ново попълнение. Става въпрос за еквадорския национал Майкъл Естрада, за който на 13 юни SportLive.bg предаде, че може да се присъедини към ЦСКА.

"Армейците" обаче през цялото време имаха сериозна конкуренция за услугите на състезателя, по адрес на който и до този момент няма яснота дали е подписал с 31-кратния шампион на България. 

Спекулациите

Няколко пъти Естрада бе "сигурно попълнение" на ЦСКА, а още толкова бе сигурен в завръщане в Еквадор. В неделя дори се оказа, че можело да продължи в Турция, докато в самото начало в сагата бе замесен и испански втородивизионен тим, на който името и до този момент не става ясно. 

27-годишният таран за последно бе даден под наем в Круз Азул, след като от 2020 г. насам е собственост на Толука. Всъщност мексиканците са решени да запазят правата му и през следващия сезон, като го отдадат отново под наем. 

Бъдеще с ЦСКА

В крайна сметка последните информации в неделя следобед са, че Естрада ще подсили под наем за една година ЦСКА, както SportLive.bg писа още в събота вечер. Споразумението ще включва и клауза за откупуване, а "Труд" дори успокои феновете на клуба с информация в неделя.

Според нея еквадорецът дори вече се е присъединил към новите си съотборници в Австрия, където за поредна година се провежда подготвителният лагер на "червените".

Всичко това изглежда като край на сагата, който може да сложи единствено ръководството на ЦСКА с анонсирането на футболиста. Мениджърът на Естрада пък в самото начало бе обявил, че до "броени дни ще стане ясно бъдещето" на клиента му.

В допълнение в Южна Америка разкриват, че таранът е предпочел ЦСКА пред руския Сочи и мексиканският Керетаро. Това ще е четвърти различен клуб за Естрада в последните четири години. Той би се превърнал и в четвъртото лятно попълнение на "Армията".

Вижте страхотния дебют на Сейни Санянг с ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички