10 футболни звезди, които може да пропуснат Световното първенство в Катар (ГАЛЕРИЯ)


10 футболни звезди, които може да пропуснат Световното първенство в Катар (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images/Gulliver

4043 0

Италия е последната страна, която се принуди да премине през баражи за класиране на предстоящото Световно първенство в Катар през идната година. "Скуадра адзура" не успя да победи Северна Ирландия като гост и отстъпи мястото си на тима на Швейцария, който се класира директно за Мондиал 2022.

Европейският шампион е изправен пред угрозата да не играе на Световното първенство, а с това и целият им звезден състав. Освен звездите на Италия обаче още куп други класни имена може да пропуснат Мондиала в Катар, ако техните национални отбори не си спечелят място за най-големия футболен форум.

10 ФУТБОЛНИ ЗВЕЗДИ, КОИТО МОЖЕ ДА ПРОПУСНАТ МОНДИАЛ 2022

Кристиано Роналдо

Сърбия изпрати Роналдо и неговите съотборници от Португалия в плейофите на Световното първенство след победа с 2:1 в неделя. Отборът на звездата на Манчестър Юнайтед се нуждаеше само от равенство, за да се класира за Катар, но не успя след късния гол на Александър Митрович.

36-годишният Роналдо може да пропусне последното си Световно първенство като играч, ако Португалия не успее да излезе от плейофите. Неговите колеги от Висшата лига Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Рубен Диаш, Диого Жота, Рубен Невес, Нелсън Семедо и Жоао Кансело са изложени на същия риск.

Ерлинг Холанд

Нападателят е считан за един от най-ярките млади таланти във футбола, но може да не получи шанса да покаже потенциала си на световната сцена. Норвегия, която не се е класирала за голямо международно състезание от Евро 2000, в момента е трета в Група G след Холандия и Турция.

Отборът се изправя срещу холандците във вторник, знаейки, че победата поне ще им гарантира място в плейофа. Равенството също би било достатъчно, ако Турция загуби своя мач. Норвегия обаче ще трябва да играе без Холанд, който заради контузия не е играл след загубата от Аякс с 4:0 през октомври.

Луис Суарес 

Асът на Атлетико Мадрид е един от най-големите злодеи в историята на световните първенства - от играта му с ръка срещу Гана през 2010 г. до ухапването на Джорджо Киелини през 2014 г. И все пак има шанс Катар да не изпита лудориите на Суарес с Уругвай, който в момента е шести в южноамериканската част на квалификациите.

Лидерът Бразилия вече се класира, а следващите три отбора, като единият най-вероятно е Аржентина, също ще си осигурят класиране на Световното първенство. Петият отбор ще влезе в плейофи. Уругвай разполага с още пет мача, за да промени сегашната си форма. В противен случай Суарес и Единсон Кавани може да пропуснат Световното в Катар.

Роберт Левандовски

Големият фаворит за Златната топка Роберт Левандовски е застрашен от това да пропусне Световното първенство догодина, тъй като неговият Полша завърши втори зад Англия. Полският тим ще трябва да премине през баражите за класиране на Мондиала.

До момента Левандовски е участвал на само едно световно първенство - през 2018-а, когато нападателят не успя да се разпише нито веднъж, а Полша завърши на последното място в групата.

Жоржиньо

Футболистът на Челси и Италия Жоржиньо имаше феноменална година, в която стана европейски шампион както на клубно, така и на национално ниво. Сега обаче италианецът, заедно със своите съотборници, ще трябва да преминат през баражите за класиране на Мондиал 2022.

Жоржиньо обаче може да се сърди само на себе си, след като в двубоя с Швейцария изпусна късна дузпа, която можеше да класира Италия директно за Катар. Освен него застрашени от това да пропуснат първенството в Катар са още имена като Донарума, Бонучи, Киелини, Барела, Киеза, Инсинье, Имобиле.

Останалите 5 звездни имена, които може да пропуснат Катар 2022, вижте в нашата ГАЛЕРИЯ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички