Порто остави Бенфика с празни ръце, печелейки и Купата на Португалия


Порто остави Бенфика с празни ръце, печелейки и Купата на Португалия
Снимка: Getty Images/Guliver

1005 0

Порто спечели Купата на Португалия, след като във финала надделя над Бенфика с 2:1. След нервно първо полувреме двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат, но не и при равно съотношение на силите на терена. Заради два жълти картона Луис Диас от Порто потегли преждевременно към съблекалните и даде предимство на Бенфика.

Не на това мнение обаче беше Шансел Мбемба, който откри за шампионите в 47-ата минута с глава, а десетина по-късно повтори упражнението за 2:0. Бенфика бяха шокирани от развитието на двубоя, но все пак стигнаха до гол чрез Винисиус от дузпа, шест минути преди края на редовното време. В продължението Жота можеше да изравни резултата, но изстрелят му разтресе гредата зад Диого Коща.

Така Порто ликува с дубъл, след като по-рано спечели и шампионската титла на страната. За възпитаниците на Серджио Консейсао това беше първи трофей от надпреварата от 2011-а насам. Тимът се изравни със Спортинг Лисабон по спечелени купи на Португалия със 17, а лидер остава Бенфика с 26 отличия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички