В Италия: Бербатов може да е треньорът, който да сложи край на проклятието на Бенфика


В Италия: Бербатов може да е треньорът, който да сложи край на проклятието на Бенфика
Снимка: Instagram

1716 0

В Италия имат увереност, че последната голяма футболна звезда на България - Димитър Бербатов, ще стане добър треньор. Причината е, че смятат, че той ще приложи в работата си "луди и рискови неща". Според изданието rivistaundici.com, което твърди това, бившият нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и други е подходящ за наставник на португалския Бенфика или английския Арсенал.

Изданието посочва, че не е лесно на големите играчи в днешно време да станат големи треньори. Ориентирът в това отношение е Зинедин Зидан, но той е един от тримата играчи, спечелили "Златната топка", които успяват като треньори да спечелят Шампионска лига или Световно първенство. Другите двама са Йохан Кройф и Франц Бекенбауер. "Избрахме пет страхотни играчи, кото наскоро се пенсионираха, но още не са започнали или току-що са - треньорска кариера, които бихме искали да видим на пейката на важни клубове. Точно както Зидан, но също както направиха Гатузо, Лампард, Джерард, Симеоне", пише rivistaundici.com.

"Не, Бербатов не попадна в този списък случайно. Въпреки че на профилната му снимка във Facebook и Instagram със сив костюм той изглежда подходящ за сватбен агент или агент по недвижими имоти, а не за треньор. Но той иска да се занимава с това и вече се е сдобил с лиценз Uefa A. Треньорът Бербатов би бил триумф на вкуса и естетиката над прагматизма. Точният отбор за него: някой като него ще бъде добре и обичан навсякъде, той го показа като футболист, ще го докаже и като треньор. Защо да не му изберем отбор, исторически пълен с таланти и все още незавършен? Може би Бенфика, за да прекъсне окончателно проклятието на Бела Гутман. Или дори Арсенал, където съюзът между неговата визия и историята на клуба може да достигне много високи върхове на лиризма и на лудостта", пише изданието. А какво интересно разкритие относно стила на обличане на Бербатов направи Питър Крауч вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички