Пореден трус във Франция: Поискаха оставката на Ноел Льо Грае


Пореден трус във Франция: Поискаха оставката на Ноел Льо Грае
Снимка: Getty Images

867 0

Скандалите във френския футбол продължават да се вихрят с пълна сила срещу президента на федерацията Ноел Льо Грае. Според RMC Sport, членове на изпълнителния комитет са готови да свикат извънредно заседание и да поискат оставката на Льо Грае. 

Вицепрезидентът Филип Диало, Жан-Мишел Олас и Ерик Боргини са тримата сигурни, а по правилата на ФФФ, са нужни 4 от общо 14 гласа, за да бъде свикано извънредно заседание. След това ще се проведе гласуване, което може да постави Льо Грае в малцинство, принуждавайки го да се яви пред извънредно общо събрание, което може да постави под въпрос мандата му като президент.

Под натиск и след напускането на министъра на спорта - Амели Оудеа-Кастера, която вярва, че играчите "заслужават повече уважение от федерацията" , членовете на комитета започват да осъзнават сериозността на ситуацията. Както беше обявено от RMC Sport, някои членове на изпълнителния комитет разкриват, че "трябва да се отвори нова страница".

В следващите дни трябва да се проведе и среща на президентите на лигата и дистрикта, за да изразят мнението си относно бъдещето на президента на ФФФ. В случай на оставка на Ноел Льо Грае, вицепрезидентът Филип Диало ще стане временно президент на федерацията, преди да се определи кандидат от комитета. 

А ето кой е фаворит за капитанската лента във Франция, след оттеглянето на Юго Лорис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички