Официално: Световен шампион с Франция се оттегля от националния отбор


Официално: Световен шампион с Франция се оттегля от националния отбор
Снимка: Getty Images

2041 0

Един от големите лидери на френския национален отбор по футбол - Уго Лорис, се оттегля от тима, съобщава местното издание L'Equipe. Опитният страж е взел решението си след втория пореден световен финал, до който достига. Неговият актив е от един трофей и поражение в последната фаза на мондиалите.

36-годишният опитен футболист изигра 145 двубоя за представителния тим на "петлите", след като дебютира на 21 години през 2008-а. Оттогава насам той допусна 120 попадения, докато в 63 срещи е запазил мрежата си "суха". 

При подобна развръзка се оказва, че последният мач за Лорис ще остане загубеният финал от Аржентина, който коства защита на титлата за "петлите", триумфирали през 2018 г. над Хърватия.

Стражът на Тотнъм бе и капитан през пълните 120 минути на домакинския финал на Евро 2016, при който Португалия изненадващо триумфира над французите насред Париж. 

Лорис се оттегля от националния тим след участие на четири световни първенства, на 3 от които - под формата на капитан. Той е в селекциите още от юношеските гарнитури до 18 години.

Вижте какво постижение постигна Лорис по време на Мондиал 2022!

Hugo Lloris announces his international retirement, as @lequipe reports. The French goalkeeper leaves after great World Cup in Qatar. 🔴🇫🇷 #THFC

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички