Почти самоубилият се фен от Евертън - Нюкасъл, завързал се за гредата, проговори и обясни (ВИДЕО)


Почти самоубилият се фен от Евертън - Нюкасъл, завързал се за гредата, проговори и обясни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1324 0

21-годишният Люис Маккечни, привърженик на климатичните активисти Just Stop Oil, се завърза със свинска опашка за едната греда по време на мача между Евертън и Нюкасъл от английската Висша лига. Това негово действие бе в знак на протест и съвсем спокойно можеше да отнеме живота му.

Обяснението за постъпката на Маккечни бе споделено в официалната страница на Туитър на Just Stop Oil. Младокът е категоричен: „Вече е 2022 година, а ние продължаваме да се правим, че промяната в климата не е проблем, този въпрос трябва да бъде разгледан спешно. Ние обаче имаме избор, трябва да действаме, а не да стоим безмълвни отстрани“.

Случката предизвика фурор в социалните мрежи, симпатизанти на младока го адмирираха за извършеното, а други го разкритикуваха и нарекоха „безумец“, трети, разбира се, не пропуснаха и да се посмеят.

На управата на „Гудисън парк“ ѝ бяха нужни 8 минути да освободят Люис. Самият той трябва да им е благодарен, защото видимо се задушаваше, а последствията можеха да бъдат фатални.

НЕВИЖДАН ПРОТЕСТ: ФЕН ЗА МАЛКО ДА СЕ САМОУБИЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЧ ОТ ВИСШАТА ЛИГА (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички