Мениджърът на Нюкасъл „заринат“ с въпроси за 81 екзекуции в Саудитска Арабия


Мениджърът на Нюкасъл „заринат“ с въпроси за 81 екзекуции в Саудитска Арабия
Снимка: GettyImages

2986 0

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау остана недоволен от въпросите на журналистите на пресконференцията след мача с Челси, които бяха свързани с екзекуциите в Саудитска Арабия.

По информация на саудитското Вътрешно министерство стана ясно, че през изминалия уикенд са екзекутирани 81 души, чиито имена се свързват с терористичните организации „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“.

Случаят не беше подминат от английската преса и треньорът на "свраките" беше попитан за случващото се в Изтока. Очаквано, той не беше особено доволен от претенциите на журналистите към него.

"Наясно съм какво се случва по света, но съм фокусиран върху печеленето на мачове и оставането ни в елита. Нека се придържаме към футбола", лаконичен бе Еди Хау по темата. 

Нюкасъл прекъсна серията си от 9 мача без поражение. „Свраките“ допуснаха късен гол в 89-ата минута дело на Кай Хаверц. В четвъртък им предстои пътуване до Ливърпул за сблъсък в дъното на таблицата срещу Евертън.

„Джордитата“ бяха закупени от суверенния фонд на Саудитска Арабия - ПИФ (Публичен инвестиционен фонд) през октомври 2021 г. От ПИФ се подготвят да инвестират крупни суми в клуба и да модернизират Нюкасъл.

Много от привържениците на Английската висша лига останаха със смесени чувства след покупката на Нюкасъл от ПИФ, поради техните позиции и влияние в Саудитска Арабия. Феновете, заедно с голяма част от западния свят смятат, че държавата се нуждае от спешно преразглеждане на законите за правата на човека там.

Политиката и спортът стават все по-пряко обвързани, като под "обстрел" са немалко собственици на футболни клубове. Най-сериозно към настоящия момент е положението с Роман Абрамович и жестоките санкции към него, които застрашиха сериозно бъдещето на Челси (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички