Арестуваха Мишел Платини по подозрения за корупция около Мондиал 2022


Арестуваха Мишел Платини по подозрения за корупция около Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1664 0

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини е бил арестуван днес по подозрение за корупционно избиране на Катар за домакин на Световното първенство по футбол през 2022 година. Бившият капитан на френския национален отбор е арестуван тази сутрин в предградие на Париж. Разследването е част от корупционния скандал по избирането на Катар, съобщава "Mediapart".

63-годишният бивш президент на европейската футболна централа бе ръководител от началото на 2007 година, като заменя Ленарт Йохансон. През 2015 година се оттегля, след като е изваден от футбола за шест години. 

Това наказание изтече през март тази година, но разследването за корупционния скандал продължава, тъй като все още не е ясно как Катар се е преборил с останалите претенденти за домакинството. Днес Платини е бил отведен в Анти-Корупционния офис на полицията в Париж.

Домакинството на Катар бе обявено през 2010 година, когато бе разкрито, че Русия ще приеме турнира през 2018 година. 

В края на миналата година пък "Football Leaks" направи скандално разкритие около домакинството на Катар. В него е замесен бившият президент на Франция Никола Саркози, както и френския гранд ПСЖ. Какво е общото между трите страни може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички