Платини: ВАР е пълен боклук, не решава проблеми, а ги измества


Платини: ВАР е пълен боклук, не решава проблеми, а ги измества
Снимка: Getty Images/Guliver

1105 0

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се изказа много остро срещу системата за Видео асистент рефер (ВАР), която вече действа във всички водещи европейски първенства. Видео повторенията често създават полемика по терените, особено във Висшата лига, където ВАР дебютира през този сезон.

Платини винаги е бил противник на системата и упорито отхвърляше идеите тя да бъде въведена в турнирите на УЕФА по времето, в което беше начело на организацията.

"Ще ми отнеме половин час, за да обясня защо ВАР не решава никакви проблеми. Само ги измества. Аз съм против ВАР. Мисля, че е пълен боклук, но за съжаление няма връщане назад", коментира 64-годишният французин в интервю за италианската телевизия "Ке темпо ке фа".

Трикратният носител на "Златната топка" отново изрази желанието си да се завърне във футбола, след като през октомври изтече четиригодишното му наказание за корупция. "На 64 имам шанс за едно последно приключение, но нямам право да допускам грешки и ще трябва да го обмисля внимателно", сподели Платини, който заяви, че от ФИФА са му наложили наказание, за да му преградят пътя към президентския пост.

"Във ФИФА не искаха аз да ставам президент. Аз исках да защитя футбола и бях единственият футболист, който можеше да застане начело на ФИФА", коментира той. А каква нова технология ще използват във Висшата лига за подобряване на ВАР вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички