"Песовете" ухапаха екзекутора на Лудогорец в Шампионска лига в първия им мач в групите на Лига на конференциите


"Песовете" ухапаха екзекутора на Лудогорец в Шампионска лига в първия им мач в групите на Лига на конференциите
Снимка: Getty Images

1540 0

Френският Лил победи Олимпия Любляна в първи мач от груповата фаза на Лига на конференциите. Джонатан Дейвид от дузпа откри в 43-ата минута, а Юсуф Язъджъ оформи крайния резултат в 90+4'.

Така словенците, които елиминираха Лудогорец във втори предварителен кръг на Шампионска лига, започнаха с поражение участието си в основната фаза на третия по сила европейски клубен турнир.

Първото полувреме премина под диктовката на Лил, който стигна до по-добрите положения. Още в 3-ата минута на Матевж Видовшек му се наложи да се намесва решително след удар на Джонатан Дейвид.

25 минути по-късно стражът на Олимпия спаси и удар на Габриел Гудмундсон, като в следващия четвърт час французите стигнаха до няколко добри положения, без обаче да ги материализират в гол.

В 41' обаче домакините получиха дузпа след грубо нарушение на Агустин Дофо. На Джонатан Дейвид му се наложи да изчака съдията да се посъветва с ВАР, преди да посочи бялата точка. Когато решението бе потвърдено, канадският национал преодоля Видовшек и изведе "песовете" напред в резултата в 43'.

През втората част темпото поспадна, но "песовете" пак имаха преимущество по създадени положения. В 51' защитникът се намеси решително, блокирайки изстрел на Иван Кавайеро от извън наказателното поле.

Осем минути по-късно авторът на единственото попадение дотук отново застраши вратата на словенците, но Видовшек внимаваше и се намеси умело.

Статистиката след 70-ата минута показваше, че домакините са отправили 15 изстрела към вратата на Олимпия срещу само 1 от тяхна страна към тях.

Петнадесет минути преди края на редовното време Саар Фадида промени малко ситуацията, стигайки до това да нанесе мощен удар към вратата на французите, но защитник успя да го блокира.

Лил нанесе последния си удар в 4-тата минута на добавеното време, когато точен бе Юсуф Язънджъ. След страхотен пробив той стреля от наказателното поле и намери долния ляв ъгъл на Видовшек, оставяйки го безпомощен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички