Отмениха всички мачове в Аржентина след опита за убийство на вицепрезидента на страната


Отмениха всички мачове в Аржентина след опита за убийство на вицепрезидента на страната
Снимка: Getty Images

913 0

В Аржентина отмениха всички мачове, планувани за днешния втори септември, заради опита за убийството на аржентинския вицепрезидент Кристина Фернандес де Киршнер. Това обявиха от Аржентинската футболна асоциация.

"Аржентинската футболна асоциация изразява най-категоричното си осъждане на случилото се с вицепрезидента на страната Кристина Фернандес де Киршнер", се казва в изявление на АФА.

Покушението срещу висшия политик бе извършено, когато тя поздравяваше поддръжници близо до дома си. Въз основа на видеозаписи от инцидента мъж насочва пистолет към лицето на Де Киршнер и дръпнал спусъка, но изстрели не са произведени.

Нападателят е задържан. Засега липсва информация за мотивите му. Според президента на Аржентина Алберто Фернандес оръжието е било заредено с 5 куршума, но нито един не е изстрелян.

69-годишната Кристина Фернандес де Киршнер беше президент на Аржентина от 2007 до 2015 г. Тя бе обвинена в корупция, а миналата седмица прокурор поиска 12 години затвор за нея и доживотна забрана за заемане на публична длъжност.

Всеки ден, излизайки от вкъщи и връщайки се у дома, политикът поздравяваше поддръжници и раздаваше автографи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички