Започва делото срещу обвинените за смъртта на Диего Марадона


Започва делото срещу обвинените за смъртта на Диего Марадона
Снимка: Getty Images/Guliver

2571 0

Осем медицински работници, грижили се за Диего Марадона в дните преди смъртта му ще се изправят пред съда в Аржентина, съобщават от "Франс Прес". Обвиненията са за непредумишлено убийство. 

В края на 2021 година прокуратурата внесе делото за смъртта на легендарния аржентински футболист, като то ще се разглежда в град Сан Исидро. 

Подсъдимите, сред които неврохирургът на Марадона Леополдо Луке, психиатърът Астана Косачев и психологът Карлос Диас, са заплашени от 8 до 25 години затвор. Разследването на прокуратурата се фокусира върху случилото се по време на лечението у дома, където бившият футболист почина на 25 ноември 2020 година. Той е там от 11 ноември след мозъчна операция на субдурален хематом.

Според показанията, които прокуратурата е успяла да получи от хора, посетили къщата на Марадона, мястото на престоя му не е отговарял на стандартите за грижи след тежка операция.

Диего Марадона почина миналата година на 60-годишна възраст от сърдечен удар, последваща реакция от операция на мозъка. 

Вижте още: Невероятната сума, за която бе продадена фланелката на Диего Марадона от мача с "Божията ръка"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички