Неймар, Кака, Каземиро и още - Ето кои са най-скъпите бразилски играчи във футболната история


Неймар, Кака, Каземиро и още - Ето кои са най-скъпите бразилски играчи във футболната история
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2632 0

Гладки докосвания, зашеметяващи движения, брилянтни голове и празненства - бразилските футболисти със сигурност знаят как да ни накарат да се влюбим във футбола. Наличието на един или двама бразилци в любимия ни клуб в повечето случаи повишава класата на състава. 

Вече няколко десетилетия професионалните футболни отбори вадят милиони, за да добавят достойни бразилски национали към съставите си. В настоящия материал ще ви представим седемте най-скъпи трансфери, които са включвали бразилски футболист, който е трябвало да премине от един клуб в друг.

7. Кака - От Милан в Реал Мадрид

Нарична от мнозина като "Маестрото". По време на своята кариера Рикардо Кака бе плеймейкъра, от който всеки отбор се нуждаеше. Неговата скорост, поглед над играта и афинитет към гола накараха президента на Реал Мадрид Флорентино Перес да заплати за него 67 милиона евро на Милан. Носителят на "Златната топка" от 2007 година обаче бе сполетян от контузии веднага след преминаването си на "Сантиаго Бернабеу" и не успя да разгърне пълния си потенциал с екипа на "лос бланкос". Въпреки това със спечелените си трофеи, сред които Световното първенство и Шампионска лига, той остави своето огромно футболно наследство.

6. Каземиро - От Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед

Бразилецът се смята за един от най-добрите полузащитници на своето поколение. Каземиро се присъедини към Реал Мадрид през 2013 година, той бързо си спечели място сред стартовите 11, а останалото е история - 5 успеха в Шампионска лига и 3 пъти в Ла Лига бяха достатъчни да убедят управата на Манчестър Юнайтед да заплати за него умопомрачителните 70 милиона евро. Феновете на "червените дяволи" са оптимисти, че точно Каземиро е човекът, който може да поведе тима от "Олд Трафорд" напред.

5. Артур Мело - От Барселона в Ювентус

Мело бе смятан за следващото голямо име, което ще излезе от Бразилия, заради което Барселона извади 31 милиона евро за него. "Блаугранас" се надяваше бразилецът да се превърне в заместник на Иниеста, който си тръгна през 2018 година от "Камп Ноу", но уви с екипа на Барса Артур не успя да се докаже. През 2020 година Юве обаче реши, че Мело е точният човек за тях и брои на Барса 76 милиона евро за услугите му. В Торино обаче футболистът също не успя да покаже на какво е способен. Според някои информации 25-годишният бразилец е изпитвал сериозни трудности в Серия А в сравнение с Ла Лига.

4. Неймар - От Сантос в Барселона

Барселона взриви футболния свят, обявявайки трансфера на Неймар от бразилския Сантос през лятото на 2013 година. От "блаугранас" заплатиха за услугите му близо 88 милиона евро, а той веднага оправда тази сума. След сезон 2013/14, който завърши без трофей, Неймар и Барселона сложиха край на следващата кампания с требъл - триумф в Ла Лига, Купата на Краля и Шампионска лига, за който бразилецът имаше огромна заслуга. Той също така формира атакуващо трио с Лионел Меси и Луис Суарес, което завинаги ще се помни със своята брилянтност и афинитет към гола.

3. Антони - От Аякс в Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" осъществиха един от най-големите си трансфери, когато привлякоха Антони. Управата на Юнайтед брои на Аякс 95 милиона евро за бразилеца, който предизвиак фурор в нидерландската Ередивизи. За холандския гранд той изигра 82 мача във всички турнири, в които записа 24 гола и 22 асистенции, преди да се събере към бившия си треньо Ерик тен Хаг, но този път на "Олд Трафорд". Предстои да разберем какво ще покаже бразилецът с екипа на 20-кратния шампион на Острова.

2. Филипе Коутиньо - От Ливърпул в Барселона

Безспорно един от най-големите таланти на своето поколение. Коутиньо записваше брилянтни представяния в мач след мач с екипа на мърсисайдци. Именно това накара Барселона да плати 135 милиона евро за услугите на бразилеца, превръщайки го в един от най-скъпите футболисти на планетата. За съжаление той обаче не успя да впечатли с екипа на "блаугранас" и не остави никакъв отпечатък с играта си на "Камп Ноу".

1. Неймар - От Барселона в ПСЖ

През 2017 година Неймар разтресе футболния свят за втори път. Той бе продаден на френския гранд ПСЖ за сумата от 222 милиона евро. Бразилецът искаше да излезе от сянката на своя колега Лионел Меси и според мнозина успя да го направи с този трансфер. Вече няколко години в ПСЖ обаче Ней не успява да изведе своя тим до триумф в Шампионска лига - нещо, което и двете страни искат ужасно много. Безспорно е обаче, че той ще остане завинаги като един от най-добрите лидери, които ПСЖ е имал.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой е клубът с най-много доходи от продадени футболисти през новия век?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички