От охолство до бедност: Петима футболисти, които се поддадоха на удоволствията и банкрутираха


От охолство до бедност: Петима футболисти, които се поддадоха на удоволствията и банкрутираха
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

63400 0

Парите в световния футбол са на рекордно високи нива, тъй като играчите редовно получават изгодни сделки, които трябва да им гарантират спокойствие през целия живот. Това обаче не винаги е така, както ясно се вижда от списъка, който ще Ви представим, изпълнен с петима бивши професионалисти.

1. Роналдиньо

Имаше най-различни информации, че бразилската футболна легенда е имал само 10 паунда в банковата си сметка през 2018 година и е натрупал дългове на стойност около £1,75 милиона след оттеглянето си от професионалната игра. Въпреки че заложи собствената си къща, бившият ас на Барселона и ПСЖ все още не успява да преодолее дълговете си и дори прекара време в затвора поради фалшифициране на документи.

 

2. Брад Фрийдъл

След като амбициозните му планове да създаде футболна академия в САЩ се провалиха, бившият страж на Астън Вила и Тотнъм остана с дългове от около £5 милиона, тъй като започнаха заповеди за запорирането на собствения му дом. Най-интересното от всичко обаче е, че той печелеше средно около £50 000 на седмица в определени моменти от кариерата си.

3. Диего Марадона

Безспорно един от най-великите играчи, които някога са озарявали футбола, който за съжаление си отиде от този свят през ноември 2020 година. Неговата "заразителна" личност на терена караше феновете да изпадат в екстаз, но въпреки таланта си, той не успя да избяга на италианските данъчни власти. След като игра за Наполи от 1984 до 1991 г., италианската данъчна администрация поиска от аржентинската легенда да върне неплатени данъци на стойност £42 милиона, натрупани през седемгодишния му престой в страната.

 

4. Пол Гаскойн

Трудностите на английската легенда са добре документирани през цялата му кариера, като проблемите му достигат своя връх през 2016-а, когато му е връчена данъчно писмо от £42 000. В други трудни моменти от живота си, бившият полузащитник на Тотнъм и Лацио също е бил изправен пред дългове до 200 000 британски лири, а към това може да добавим и злоупотребата му с вещества, за която той разказва в документалката "Scared of the dark".

5. Дейвид Джеймс

Въпреки печалбите си от £20 милиона през цялата си впечатляваща кариера на футболист - Джеймс, обяви банкрут през 2014-а, след като стигна до развод със своята съпруга девет години по-рано. Има информация, че тази раздяла е накарала бившия вратар да продаде някои от най-ценните си притежания, включително своето скъпо "DJ" оборудване и редица спортни сувенири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички