От МЛС са готови на компромис заради Лионел Меси, готвят сделка от типа за Бекъм


От МЛС са готови на компромис заради Лионел Меси, готвят сделка от типа за Бекъм
Снимка: GettyImages

1503 0

От американската футболна лига обявиха, че ще направят почти всичко възможно, за да накарат Лионел Меси да играе в МЛС. По-рано аржентинската суперзвезда бе свързана с потенциален трансфер в отбора на Дейвид Бекъм - Интер Маями.

Лионел Меси прекратява договора си с ПСЖ това лято?

Меси ще стане свободен агент това лято, тъй като договорът му с Пари Сен Жермен е само до 30 юни, като към световния шампион не липсват оферти. Все още има вероятност да поднови контракта си, но решението му се забави повече от очакваното.

Дон Гарбър, комисарят на американската лига, говори пред "The Athletic" и каза, че когато става дума за Лионел Меси, то означава, че има шанс да се привлече най-специалният играч е историята.

"Когато има слухове за него, свързани с Маями, това е страхотно. И ако може да стане факт, би било страхотно за МЛС, би било страхотно за Меси и семейството му. Със сигурност ще се опитаме да използваме всяка възможност, която имаме Не мога да дам повече подробности от това, защото ги нямаме", сподели той.

Гарбър изрази, че сделка от типа на Дейвид Бекъм може да бъде на масата

Дон Гарбър обясни, че Меси ще печели значително повече от 14 милиона долара годишна заплата , но добави, че отборите имат гъвкавост при сключване на сделките. Например, както направи Лос Анджелис Галакси  с Дейвид Бекъм, предлагайки възможността един ден да притежава франчайз за разширение в лигата.

"МЛС е едно цяло. Ако продавате нещо, което колективът притежава, колективът трябва да одобри това. Така че каквото и да реши Хорхе (собственикът на Интер Маями), с помощта да структурираме нещо, ако имаме възможност да го направим, ще видим какво може да се направи".

Това изказване идва, след като Гарбър каза още през 2017 г., че МЛС никога няма да има договор като този, който те дадоха на Бекъм. изглежда обаче, че потенциален трансфер на Лионел Меси в Съединените щати е нещо, за което той е готов да промени решението си. Меси не спира да покорява върхове, като вече е участвал в невъобразим брой голове в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички